Pod vplivom alkohola tudi vsak sedmi kolesar ...

Motoristi, mopedisti in kolesarji, poleg  pešcev, veljajo za najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu. A možje v modrem gotavljajo, da so slednji tudi med pogostimi kršitelji v cestnem prometu.

V zadnjem tednu so na območju Policijske uprave Celje posebno pozornost v prometu namenili varnosti motoristov, mopedistov in kolesarjev.

Kontrolirali so 405 motoristov in mopedistov in ugotovili kar 118 kršitev cestno prometnih predpisov. Od 178 preizkušenih z alkotesti jih je dvanajst vozilo pod vplivom alkohola. Trije motoristi so vozili pod vplivom prepovedanih drog

30 voznikov oziroma sopotnikov motornih koles in mopedov pri vožnji ni uporabljajo zaščitne čelade. Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo so štirim voznikom zasegli motorna kolesa in mopede.

Zaskrbljujoče je tudi obnašanje kolesarjev v cestnem prometu. To poletje skorajda ni dneva, da ne bi poročali o njihovih poškodbah. V zadnjem tednu so pri kolesarjih zaznali 79 prekrškov.

Sedem od 47 kolesarjev preizkušenih z alkotesti je kolesarilo pod vplivom alkohola. Pri kolesarjih so še vedno najpogostejše kršitve vožnja po napačni strani vozišča ter vožnja  z neprilagojeno hitrostjo in vožnja preblizu desnemu robu vozišča.

»Ne pozabimo, da so posledice prometnih nesreč pri voznikih enoslednih vozil pogosto zelo hude,« opozarjajo celjski policisti. Lani sta na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrla dva kolesarja in trije vozniki motornih koles.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Policija in redarstvo so posredni krivci za prometne nezgode in smrti v prometu ! Njihova naloga je PREVENTIVA in ne KURATIVA kot je risanje silhuet ponesrečencev po asfaltu ! Zakaj je umrla kolesarka v Novi vasi ? Zato ,ker nihče ne nadzira vožnje kolesarjev v mestnih četrtih Maribora ! Vsi se držijo mestnega parka in Glavnega trga ,ker menijo ,da jih župan vidi .

Spet in spet. (nepreverjen)

Bog ne daj, da bi krivil krivce - veš, tiste, ki kršijo zakone in prometne predpise. Jaz ne potrebujem policaja, da mi stoji za hrbtom, da se bom bal kolesariti po nekolesarski površini ali pa po nasprotnem pasu, ker se mi ne da pravilno zapeljati preko bližnjega prehoda za pešce na mojo stran kolesarske steze. To delam, ker se tako mora delati.
Naj pridejo policaji mamo opozarjat, naj pazi na svoje malo ščene na kolesu in pa starko, ki se v svojih 71 letih ni mogla naučiti pravilne vožnje po predpisih? Najboljše, da ti pridejo domov opozarjat da pomiješ svojo posodo in da si zvečer poščetkaš zobe, e?

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Starejše novice