Slika je simbolična
V kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor se je vpisala smrt kolesarja, ki se je pred mesecem dni poškodoval v prometni nesreči.

Včeraj zjutraj so iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. junija letos. Poškodovanega so v bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. junija okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom po lokalni gozdni cesti Rogoza - Miklavž na Dravskem polju

»Izven naselja  Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval,« so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kolesarja so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskbri je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, že 6. julija umrl. Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti bodo ukrepali zoper mariborsko bolnišnico

Na Policijski upravi Maribor so povedali, da je letos na cestah na območju njihove uprave v desetih prometnih nesrečah umrlo že enajst oseb: »V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč šest, v njih pa je umrlo šest oseb.«

Dodali so, da je bila policija o prometni nesreči oziroma smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči: »Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli tako imenovani hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi Univerzitetni klinični center Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

To je absurd ! Zdravnik bo kaznovan ! Zdravnik nima kaj druga za delati kot se ukvarjati s policaji ? Kaj bi se spremenilo,če bi obvestili policijo ? Pet policajev bi se v treh avtomobilih vozili na prizorišče dogodka in se slikali ! Zakaj policija preventivno ne nadzira vožnje kolesarjev in krosistov na Pohorju in ostalih brezpotjih,kjer vožnja ni dovoljena ? Zato ker nimajo pooblastil ? Tako se izgovarjajo .

Cinik (nepreverjen)

Res je, policije na terenu ni, no mogoče so kje, jaz se jih ne bojim, ker jih vidim glih 1x na prestopno leto. Stanje na terenu pa... vsak dela/vozi kot se mu zljubi, ko pa pride do nesreče, položnica... in to je to...

In reply to by Kritik (nepreverjen)

grozni joža (nepreverjen)

Pa kaj če PRDNEM MALO BOLJ glasno,...in soseda zadene kap,.... Moram jaz poklicat policijo ali sosed ???? Pa vi ste totalni bedaki policija,.... Nesreča,nesreča,...ni imel sreče,..ŽAL,...pa to ni prometna nesreča,...v gozdu,...!

tanja flaškon (nepreverjen)

veste
policija mora biti obveščena o vseh dogodkih

Off (nepreverjen)

Policija dela od doma ! Klikajo na Twiterju in Facebooku in rešujejo Slovenijo .

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice