Predsednica stranke DeSUS, ministrica za kmetijstvo in podpredsednica vlade Aleksandra Pivec je zadnje dni v središču pozornosti.

Pivčeva, ki je še danes uživala v žlahtni kapljici z ministrrom za zunanje zadeve Anžetom Logarjem, se je zdaj na svojem Facebook profilu odzvala na očitke, da so ji na zasebno-službenem obisku podjetja Vinakras, nastanitev in hrano plačalo zasebno podjetje. 

Njen odziv objavljamo v celoti: 

Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce. Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična.

Zame je družina sveta in že tako najbolj trpim ravno zato, ker sem jo zaradi politike postavila na drugo mesto. Kot mama imam slabo vest zaradi občutka, da zanemarjam odnose z mojimi. In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s sabo na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima.

Sem pa takoj povedala, da sem nočitev na Krasu plačala sama. Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene. To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem.

Pogosto sem na terenu ne samo zato, ker se tako iz prve roke poučim o problemih, ki jih nato strateško rešujemo na ministrstvu, ampak tudi zato, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo.

Glede obiska Izole, kamor me je povabila občina, je v medijih prav tako veliko manipulacij. Da, tisti vikend sem mešala službene in zasebne zadeve. Med različnimi službenimi sestanki, nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas.

Na podaljšan vikend so me povabili zato, ker je bilo poleg pomembnega dogodka povezanega z ribiškim muzejem v načrtu tudi, da bom častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zato je župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar sem sprejela.

Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z mano spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod. Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije.

Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima po mojem pravico do tedna dopusta. A ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati. Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo. Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Politika je k....
Ostalo se pa zmente kje je kaj kdo komu placal..usluge..dolzan.....
Cela sapunica je sedaj nastala

ozon (nepreverjen)

Ga. ministrica, ne bluzite, spakirajte kovčke in pojdite na daljši dopust, a na svoje stroške, taki, kot ste vi, nimate kaj početi v politiki, zgovarjate se na družino, otroke..., vsakdo, ko se odloči za to pot, ve kaj ga čaka, ne more biti volk sit in koza cela, kar bi vi radi, pa dajte no, postavite se pred ogledalo in ciao

Njet (nepreverjen)

Levičarjem se je zmešalo. Vlado napadajo kot stekli psi.

Off (nepreverjen)

Če je politika kurva ,kaj so potem politiki?
Še kiklco prodala bom za sladko vince dala bom ......

Mari-bor-čan (nepreverjen)

To, da je izneverila volilce in se prodala Janši, pa ni umazano? Samo na ne bluzi.

boa (nepreverjen)

tele mamino se vidi da si levak

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Dragan Krstić (nepreverjen)

Gospa Pivec, ne odstopite lepo prosim. Bodo vaši otroci doma jokali kot so Bandellijevi.

boa (nepreverjen)

levaki to kuhajo poglejte zidana pa ostale ki so zrli ves svoj mandat na stroske drzavljanov

Vejpa (nepreverjen)

Vejpa, pa se zredili kak biki.

jan boj (nepreverjen)

Če bi delala pošteno ne bi imela omazanega političnega boja. jaz bi jo samo ven ruknil.,...

Dragan Krstić (nepreverjen)

Jaz bi jo pa drugače ruknil.

In reply to by jan boj (nepreverjen)

Alma Lukić (nepreverjen)

a ni eno izmed vodil leve politicne opcije da drzava vse casti zdaj pa se obrekajo ob racun za 450 € ki ga je ministrica sama placala,,,en ilegalen migrant stane na mesec vec kot pa to kaj ocitate ministrici

Gorazd0 (nepreverjen)

A se lako človek še nižje spusti, kot se je ta coprnica?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice