Soboški škof Peter Štumpf je usmeril ostre puščice proti vsem kritikom Katoliške cerkve.

Pred dnevi je murskosoboški škof Peter Štumpf v svojem slogu na Facebooku objavil zapis, s katerim je stopil v bran ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec. Po njegovem mnenju bi v primeru njenega odstopa, morali odstopiti »vsi, ki jih poznamo iz zgodovine ali pa iz današnjih dni in sedaj krojijo naše življenje«.

Spomnil je, da v skoraj vseh uveljavljenih gostilnah visijo na stenah fotografije in drugi spomini na Tita, bivše in sedanje predsednike pa tudi druge veljake, ki so tam obedovali. 

Pod njegovim zapisom se je vsul plaz kritik določenih posameznikov, ki so cerkvi in njenim predstavnikom očitali požrešnost in pogoltnost, zato se je škof Štumpf zdaj ponovno oglasil, tokrat v še bolj ostrem tonu. 

»Če vzamem zelo minimalno povprečje na eno družino, recimo 1500 evrov stroškov, ki si jih starši birmancev, novokrščencev, botri, novoporočenci in njihovi sorodniki naložijo za obdarovanja, obleke, frizerje, kosila, ponekod ansambel in še mnogo drugih reči, potem vam moram povedati, da vsi prej našteti sektorji, in še mnogi drugi, na ozemlju škofije Murska Sobota samo v enem letu zaslužijo na račun omenjenih bogoslužnih slovesnosti po naših katoliških cerkvah najmanj od 1,5 do 2 milijona evrov. Vendar je realna vsota mnogo, mnogo višja. V Sloveniji torej na račun vseh teh bogoslužnih dejavnosti Katoliške cerkve gostinska podjetja in poleg še trgovine, frizerski saloni in mnogi drugi skupaj letno zaslužijo več 10 milijonov evrov,« je med drugim navedel na družbenem omrežju in ob koncu dodal še: »Ko se boste veselili in gostili na kakšnem krstnem, birmanskem, prvoobhajilnem in podobnem kosilu, čeprav ne hodite v cerkev, oziroma Cerkev sovražite, se takrat le malo spomnite, zakaj in zaradi koga ste takrat tam. Vseeno naj vam tekne.«

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gustek (nepreverjen)

Jaz toga cokatoga ne prenesem sram ga lahko naj svoje pedofile rešuje pa ponizavle baraba cerkvena ukiniti cerkve, zapreti vse debeluhare cerkvene, joj da se srečam z njim. Lp

goostt (nepreverjen)

Ni treba tako, le praktično je potrebno izvajati ločitev države in cerkve, ko ponudiš prst bi hoteli celo roko, kritizirajo prejšnji sistem: cerkve so bile polna, semenišča so bila polna, bogoslovja so bila polna, v prejšnjem sistemu smo zelo trpeli, po kavo in kavbojke smo hodili v tujino, sedaj je bolje po pakete hodimo na rdeči križ in Karitas !
Preveč serjete, spravite se delat ?

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Njet (nepreverjen)

Je reko rdeči komunajzarski Gustek.

In reply to by Gustek (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

bravo škof
Bom začela bolj redno hoditi v cerkev
kar bom predlagala tudi mojemu dedu

Baron (nepreverjen)

In kdo si je izmislil vse te butaste ceremonije? Jaaaa, kar tri krat je potrebno potrditi, da si pripadnik največje kriminalne organizacije na svetu.

123411357 (nepreverjen)

Gospod škof, moja družina je zelo verna, hodimo v cerkev, jo podpiramo tako duhovno kot finančno po svojih zmožnostih. Vendar pa me moti ena stvar, to je vmešavanje cerkve v politiko. Vi morate skrbeti za svoje vernike, ne pa za desne in leve politične bogove. S tem podpirate desni ali levi kriminal, kajti oni so tu, da lažejo in kradejo. Mi moramo slaviti Boga vsemogočnega, ne pa politične kvazi bogove. In prav to delate tako vi, kot mnogi verniki. Ko jih poslušam pred cerkvijo, mi gre na bruhanje. Za primer si vzemite evangeličansko cerkev, ki se ne vmešava v politiko.

Brezzobi (nepreverjen)

Že glede na objavljeno sliko, je vse jasno kaj je cerkev in tudi skoraj vsa druga verstva. Oblečen v neko čudno ogrinjalo, ki je pozlačeno in ikiten v zlato. Na sebi ima nek cilinder, da se še bolj pozna, da je nad družbo. Najbolj čudna pa je palica, bo malo čaral ali težko hodi? In potem vse pozlačeno v cerkvi.
Čisto vse v zvezi s cerkvijo je zgrešeno, vse. Škofi se vozijo z avti 50+ vrednosti, cerkev ima premoženja za vse reveže. Njihova narava in miselnost, ki jo prodajajo je čisto levičarska, a so močno prisesani na desnico, ki en drugega podpirata in si dajeta moč.
Čisto nič drugega niso v osnovi kot neko močno državno podjetje s katerim usmerjajo in držijo ljudi na stezi.
Sem bil veren, ministrant. Sedaj, pri 40 letih sem že močan ateist in ko slučajno slišim molitev na radiu ognišče, se mi močno zasmilijo vsi slepi tam, ki ne spregledajo.
Ampak mogoče je nekaterim lažje biti slep in, če imajo že zavožena ta življenja, upati, da bodo v nebesih vse nadoknadili.

Papaštrumpf (nepreverjen)

Brezzobi, probaj se izpisat i RKC

Inna123 (nepreverjen)

Dvoličneži

Tabletax (nepreverjen)

Štumpf opet isto sranje,pa enkrat pusti nevernike pri miru, zadnje boš še tote vernike izgubil kateri ti dajejo hlebček kruha .

Mokicq (nepreverjen)

Škof mora se brigati za svoj kruh,saj počasi te vere več ne bo.Ta vera izumira.

In reply to by Tabletax (nepreverjen)

villa (nepreverjen)

Človek ne more verjeti, kaj pišejo v komentarjih. To, da pokradli celo Slovenijo, uničili tovarne, delavci brezpravni, tega pa ne vidijo. Ne moreš verjeti, temu narodu ni pomoči. Samo še razmišljam, da čim prej od tod v tujino, kjer še vedno veljajo vrednote in morala. Slovenci pa še malo, pa bodo delali tako kot Kitajci za pest riža, ker bo tako rekel gospodar.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice