Ali se Slovenci kljub koronavirusu odločamo za počitnice na Hrvaškem? Podatki kažejo, da se. V začetku avgusta je bilo na Hrvaškem za deset odstotkov več Slovencev kot v enakem obdobju lani.

Na Hrvaškem imajo v prvih dnevih avgusta večji obisk turistov, kot so pričakovali. Predvsem je minuli vikend pri naših severnih sosedih prebudil optimizem. »Mi bomo zmagovalci Sredozemlja,« so zapisali na spletnem portalu Jutarnji list.

Navajajo, da je v petek in soboto cestninsko postajo Lučko prečkalo 72.116 vozil, kar je le 3,7 odstotka manj kot pred letom dni. Kolone na mejnih prehodih s Slovenijo, so bile ponekod dolge tudi do sedem kilometrov.

Največ nemških turistov

Na Hrvaškem so v prvih devetih dneh avgusta sicer imeli več kot milijon turističnih obiskov in 7,2 milijona nočitev, kar je približno 70 odstotkov turističnih rezultatov iz enakega obdobja lani. 

Med 1. in 9. avgustom je na Hrvaško prišlo 225.000 Nemcev, kar je 6 odstotkov več, kot v enakem obdobju lani. Sledijo hrvaški turisti, ki jih je bilo 178.000 ali 18 odstotkov več. Na tretjem mestu so Slovenci, ki jih je bilo 133.000. To pomeni, da jih je bilo za deset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. 

Po poročanju STA je največ turistov v Rovinju, Poreču, Medulinu, Crikvenici, Umagu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Pulju in Novalji na otoku Pagu. Ko gre za nočitve, jih je bilo največ v Istri in na Kvarnerju, kjer so skupaj zabeležili 3,1 milijona nočitev v prvih devetih dneh avgusta.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Ok.
Kako pa je sedaj stanje doma v Mb in okolici?

Starejše novice