Slika je simbolična.
Kaj se je zgodilo v gozdu na območju Jelenj na Hrvaškem, se sprašujejo sosedje. Je 21-letni motorist izgubil življenje zaradi napete žice med drevesi?

Hrvaški možje v modrem so včeraj v kroniki poročali o nesrečnem primeru vožnje v naravi, ki se je končala tragično. 21-letni motorist se je v Grobniku, na območju hrvaške občine Jelenje, smrtno ponesrečil.

Kot poroča hrvaški Riportal, je po neuradnih informacijah do nesreče prišlo zaradi žice, ki so jo neznanci napeli sredi gozdne ceste. Mladeniču so a kraju dogodka nudili zdravniško pomoč, a zaman.

Ni šlo za nesrečo, ampak za očitno izkazan namen, so hrvaški Riportal opozorili komentatorji.

»Kolikšen kreten in človeška smet moraš biti, da narediš nekaj takega ... Nekdo je napel zajlo na stezo, kjer se vozijo fantje,« je komentiral eden izmed bralcev omenjenega portala. 

Nekdo drug pa je dodal: »Na žalost je izgubljeno mlado življenje zaradi psihopata, ki je to postavil in mirne vesti čakal žrtev. Videli bomo, kako bo policija in sodstvo rešilo ta primer in na kakšen način bo kaznovan v opomin drugim psihopatom, ki po Studeni in Klani postavljajo žice, ne na zasebne, temveč na javne poti.« 

Da ne gre za običajno prometno nesrečo, kaže tudi dejstvo, da so bili na kraju tragedije kriminalisti. Policijska uprava primorsko-goranska za zdaj podrobnosti primera še ne razkriva, saj je kriminalistična preiskava še v teku.

Spomnimo. Mariborski možje v modrem so prejšnji teden opozorili na nov primer ogrožanja življenja pohodnikov, tekačev in kolesarjev tudi pri nas, na Ruškem Pohorju. Izkazalo se je, da za med drevesi napeto bodečo žico stoji 50-letni domačin. Bodeče žice ni več, a domačin je dostop do poti, ki vodi skozi njegov gozd, zdaj omejil z več različnimi mrežami. 

Nastavljanje ograj in žic je samo eden od načinov nasilja nad gorskimi kolesarji in tudi pohodniki, pravijo v Bike parku Pohorje. 

Policisti pa preverjajo, ali je osumljenec nemara vpleten tudi v druga podobna, na Pohorju že obravnavana, kazniva dejanja. Ne gre namreč za prvi primer nastavljene bodeče žice, ampak v zadnjem obdobju vsaj tretjega.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lepo (nepreverjen)

Ce je umrl sin od kaksnega funkcijonarja, bo morda celo kdo odgovarjal.

Kritik (nepreverjen)

To se bo zgodilo tudi v Sloveniji v kolikor ne bo država ukrepala in odstranila kršitelje z motorji ,ki posegajo in uničujejo tujo posest . Hojs sedaj je priloznost,da nekaj dobrega naredite za Slovenijo.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

to je res dobra ideja za zaščito gozdov
vedno nas Hrvati prehitijo z dobrimi idejami

In reply to by Kritik (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

jaz imam tudi potegnjeno jekleno žico na kateri sušim cote
ne daj tito da se mi kakšen kolesar vozi po balkoni
in mi cote dol vrže

Starejše novice