Bodo otroci septembra sedli v šolske klopi ali za domače računalnike? Ali bo pouk v naslednjem študijskem letu potekal na daljavo ali v učilnici, je odvisno od epidemiološke slike.

Samo tri tedne nas loči od novega šolskega leta, nič bližje pa nismo informacijam o tem, kako bo septembra potekalo šolanje v osnovnih in srednjih šolah.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci povedal, da bi naj napotke o izvajanju pouka učenci in učitelji prejeli v naslednjem tednu, ko bo več o sami situaciji pojasnila Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Pri tem Kacin poudarja, da je v igri kar nekaj scenarijev. »Seveda pa moramo biti pripravljeni na najslabši scenarij, da bi moral biti celotni pouk 'online' oziroma preko spleta,« pravi Kacin, vendar v isti sapi dodaja, da si vlada prizadeva, da bi se šolsko leto pričelo normalno oziroma po starih tirnicah.

Prav iz teh razlogov pa Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za covid-19, predlaga, da starši poskrbijo za pripravo otrok, v čemer se nanaša predvsem na to, da so otroci štirinajst dni pred začetkom šole zdravi in brez okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dragan Krstić (nepreverjen)

Ali v šolske klopi ali doma za računalnik. To je odvisno od velikega vodje. Če ne bo zaprl mejo s Hrvati bo zagotovo
varianta doma za računalnikom. Pa ne samo to. A bomo spet imeli enake ukrepe kot spomladi? A bomo spet 2 meseca doma? Kdo bo to plačal? vodja pravi da bo narod vse to pozlatil.

Starejše novice