Štajerska varda je spisala kazensko ovadbo zoper ormoške občinske svetnike, ki je paravojaškim formacijam izrekla negostoljubje v Ormožu. Andrej Šiško tam zdaj napoveduje tabor, vardisti pa se ob meji sprehajajo vsak konec tedna.

Sklep občinskega sveta občine Ormož, ki obsoja ravnanje pripadnikov vard in jim v tamkajšnjih krajih odreka gostoljubje, več kot očitno ni vplival na delovanje Štajerske varde. Ta je bila v Ormožu aktivna tudi v zadnjih dneh.

»Zadnje aktivnosti smo imeli ta petek in soboto, torej pred dvema dnevoma. To je za nas zelo zanimivo področje, ker je obmejno,« pravi prvi mož Štajerske varde Andrej Šiško.

Šiško spisal kazenske ovadbe za ormoške občinske svetnike

Štajerska varda se je namesto upoštevanja mnenja ormoškega občinskega sveta tamkajšnje politike zdaj lotila s kazensko ovadbo.

»Pripravili smo kazenske ovadbe zoper občinske svetnike občine Ormož, in sicer skupine GPS, ki je to zadevo zakuhala. Ti ljudje bodo morali odgovarjati za svoje početje, saj so slovensko javnost prevarali in zavedli,« razlaga Šiško.

Še letos vsaj pet taborov, prvi v Ormožu

Namesto, da bi na željo večine v občinskem svetu upoštevali željo iz Ormoža, vardisti v začetku septembra načrtujejo tabor.

»Moral bi biti konec meseca avgusta, ampak zaradi nekaterih zasebnih zadev ga bomo prestavili v začetek meseca septembra. Vsekakor pa bo tabor tam pred Slovenskimi Konjicami,« pravi Šiško in še dodaja, da letos načrtujejo še vsaj pet ali šest podobnih taborov po vsej državi.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Predlagam Šiškotu,da v imenu nacionalnega interesa gredo na cepljenje Covid k Putinu in rešijo Slovence ,kar je njihov osnovni namen .

ozon (nepreverjen)

Pa zaprite ga že enkrat, če ni osnove za to, potem smo pa tako Indija-Koromandija

Za vardo.... (nepreverjen)

Zapri ti tvojo gofljo naj zaprejo tebe komunisticni gnus jedni!!!!

In reply to by ozon (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Vsi skupaj ne znajo dveh stavkov napisat..

Ivan78 (nepreverjen)

Veliki vodja Štajerske varde, ki živi pri starših v prvem nadstropju.

. (nepreverjen)

jebeš takšno državo, ki podpira takšne formacije

Robi- slovenc … (nepreverjen)

Ti blesav neprijaveljen raje podpiras migracije, za vprasat se je ce nisi sam migrant in lopov ki bi zelel izkoristit in se svoje sorodnike migrante prpelat v slovenijo

piškova varda (nepreverjen)

Je ena sama multivitaminska zmešnjava. Debeli, škrbasti, črnooki, rasno oporečni in genetsko mešani nedonošenčki bi se šli vojsko. Nosijo grb od avstrijske pokrajine Steirmark, ki je bil simbol germanizacije Slovencev. Grejo se neko izumljanje zgodovine. Naj grejo lepo nazaj na Madžarsko in to direkt v 7. stoletje.

Se en domoljub (nepreverjen)

Zivel gospod andrej sisko in vse varde v sloveniji-Ne DAJTE SE JIM-imate podporo ljudstva!!!!!!

Starejše novice