Foto: Bobo
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec se je odzvala na vloženo interpelacijo.

Poročali smo že, da so opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB včeraj vložile interpelacijo ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec

Pivčeve na mestu kmetijske ministrice ne želijo niti v koalicijski DeSUS, vendar interpelacije tam niso podpisali.

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je dejal, da v primeru, da bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija ne bi več imela glasov njihovih poslancev.

»Interpelacija bo priložnost, da se pokaže dobro delo«

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je na vloženo interpelacijo že odzvala. Poudarila je, da je inštitut interpelacije v tem primeru zlorabljen v namene rušenja vlade. Po njenem mnenju gre tudi za preusmerjanje pozornosti od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih.

Odziv Aleksandre Pivec na vloženo interpelacijo objavljamo v celoti:

»Gre za tipičen primer zlorabe inštituta interpelacije zoper delo ministra z namenom rušenja Vlade Republike Slovenije. Vsekakor bo interpelacija priložnost, da se pokaže dobro delo, ki je skladno s koalicijsko pogodbo. Delo, ki ga opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države.

Očitki opozicije so popolna manipulacija polresnic glede terana in nočitev. Na ta način se namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih. Tam, kjer so pretežno kadrovale stranke, ki so danes v opoziciji.

Kar se tiče pogojevanja poslanske skupine, pa je najmanj nenavadno, saj takšno ultimativno izsiljevanje lastnih poslancev v evropski politični praksi ni poznano.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jankec (nepreverjen)

Ljudem,ki jim je sovraštvo,do JJ, zameglilo razum (na jugu rečejo pomračilo um) nič ne pomaga prikazovati dobro delo.Oni niso zmožni racionalno razmišljati in ne ločijo med dobrim in slabim.Njim tudi takšni strokovnjaki,kot je bil dr.Lev Milčinski,ne bi mogli pomagati.

Gre za subjektivno (nepreverjen)

spolno vojno moskih proti zenskam tudi v politiki

In reply to by Jankec (nepreverjen)

Lokomotiva (nepreverjen)

Pivceva zelo nesposobna v vseh pogledih verjetno tudi v postelji

Starejše novice