Foto: posnetki zaslona RTV SLO
Predsednica Stranke Alenke Bratušek se je ostro odzvala nad ravnanjem ministrice za šolstvo Simone Kustec. Slednja namreč na včerajšnji dobrodelni prireditvi v Unionski dvorani, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije, ni nosila zaščitne maske.
Foto: posnetki zaslona RTV SLO

Ukrepov sicer ni upošteval nihče od udeležencev, zbralo pa se jih je več deset. Tudi distanca med njimi v številnih primerih ni znašala najmanj 1,5 metra, kot to priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Alenka Bratušek je na Twitterju zapisala, da očitno ukrepi za »prvorazredne« vladne funkcionarje ne veljajo ali pa tam, kjer so oni, virusa ni.

»V tujini je zaradi bistveno manjšega zdrsa odstopil komisar Hogan. To, kar je včeraj demonstrirala ministrica za šolstvo, je zrelo za njen nepreklicen odstop!« je bila ostra nekdanja predsednica vlade in prav tako nekdanja ministrica za infrastrukturo.

Danes se je že oglasila ministrica za šolstvo Simona Kustec, ki je navedla, da se »iskreno opravičujem in mi je žal, ker na včerajšnjem dogodku nisem nosila zaščitne maske. Po zagotovilih organizatorja so prireditev organizirali skladno s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.«

Iz zaščitnih razlogov se bo Kustečeva preventivno testirala na covid-19.

Kaj poreče Janša?

Odzval se je tudi premier Janez Janša, ki je na Twitterju navedel, da je nošenje mask v zaprtih javnih prostorih obvezno: »Razumljivo je, da med večerjo ne moreš imeti nadete maske. A vlada je v sklepih 17. septembra resno priporočila, naj se ob/po javnih dogodkih ne organizirajo zakuske. Za upoštevanje pravil so odgovorni organizatorji prireditev.«

V zvezi z dogodkom je danes svoje pristavila še vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović, ko je dejala, da je bil ta dogodek slab zgled za državljane: »Morali bi imeti maske, prireditve bi morale potekati brez pogostitev.«

Zbranih okoli 120.000 evrov

Na gala večeru so sicer zbirali denarna sredstva za Fundacijo Miroslava Cerarja. Slednja pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Zbranih je bilo okoli 120.000 evrov. Od tega je Mednarodni olimpijski komite prispeval kar 50.000 evrov.

Foto: posnetki zaslona RTV SLO

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dragan Krstić (nepreverjen)

Če ne bi bilo zastonj zakuske z izbrano jedačo in pijačo sploh nihče ne bi prišel na ta velepomemben dogodek. Kako naj pa prvoklasni gostje žrejo in žlampajo z maskami. Torej, za požrtije na račun davkoplačevalcev maske niso potrebne.

Kritik (nepreverjen)

Kasta si lahko vse privošči ! Eni so pač bolj enaki med enakimi .

Navijac (nepreverjen)

Svetoven avtogol za vse prisotne.!!!

Dragan Krstić (nepreverjen)

Iz stranke LMŠ so pravkar sporočili da je njihov poslanec Moederndorfer vložil interpelacijo zoper ministrico, ker ni nosila maske na svečanosti.

Starejše novice