S Policijske uprave Maribor poročajo o dveh voznikih s 'pretežko nogo'.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj opravljali nadzor cestnega prometa na avtocestnem omrežju na območju Policijske uprave Maribor. Za to so uporabili civilno policijsko vozilo z vgrajenim video nadzornim sistemom Provida 2000.

Med nadzorom so ugotovili dva voznika s 'pretežko nogo', ki sta huje kršila cestno-prometne predpise.

Včeraj dopoldan je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ptuja na avtocesti A4 Slivnica - Gruškovje, izven naselja Slivnica, na razdalji 1417 metrov vozil s povprečno hitrostjo 213 kilometrov na uro. Tam je hitrost sicer omejena na 130 kilometrov na uro, torej je voznik vozil kar 83 kilometrov na uro več od največje dovoljenje hitrosti. Voznik je tudi kršil pravila vključevanja na avtocesto.

Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1400 evrov in devet kazenskih točk.

Foto: Postaja prometne policije Maribor

Podobno kršitev ugotovili tudi na relaciji Lenart - Cerkvenjak

Včeraj popoldan so policisti podobno kršitev ugotovili tudi na avtocesti A5, na relaciji Lenart - Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro.

55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora je izven naselja Cerkvenjak na razdalji 1031 metrov vozil s povprečno hitrostjo 195 kilometrov na uro, kar je 85 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti na tem odseku avtoceste.

Voznik je vozil po prehitevalnem prometnem pasu, čeprav po desnem, voznem prometnemu pasu ni vozilo nobeno vozilo in torej voznik nobenega vozila ni prehiteval.

Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1350 evrov in devet kazenskih točk. Policisti so obema voznikoma na kraju ustavitve izdali plačilni nalog.

Foto: Postaja prometne policije Maribor

Policisti znova opozarjajo, da je vse preveč prehitrih voznikov na naših cestah in je skoraj vsaka četrta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor posledica neprilagojene hitrosti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Košarkarica (nepreverjen)

Seveda oba voznika BMWja. Čefurjad

Fury (nepreverjen)

Ka več ko 213 km ne gre BMW 😂

Franc s Piramide (nepreverjen)

Poleg denarne kazni bi bilo treba vsakemu naložiti še 200 ur dela v kakšnem zavodu, ki skrbi za invalide, žrtve prometnih nesreč.

Starejše novice