Svet stranke DeSUS je na dopisni seji, ki se je končala danes opoldne, podprl poziv predsedniku vlade Janezu Janši, naj Aleksandro Pivec razreši z mesta ministrice.

Na mesto ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa naj se imenuje državni sekretar Jože Podgoršek

V DeSUSu so za STA potrdili, da je za predlog, ki so ga svetu stranke predlagali poslanci DeSUS in začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar, glasovalo 38 članov sveta, devet jih je bilo proti, 12 pa je bilo vzdržanih oziroma niso glasovali.

V stranki pričakujejo, da bo premier sledil njihovemu pozivu in predlagal razrešitev Pivčeve že v teh dneh. Tako bi lahko DZ po zelo hitrem scenariju točko o razrešitvi obravnaval že na septembrski seji, in sicer v torek v okviru mandatno-volilnih zadev, še piše STA.

Na dogajanje na dopisni seji se je na svojem Facebook profilu odzvala tudi Pivčeva, ki pravi, da so aktivnosti, ki se vršijo pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije nje iz vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

“Skrbi me za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja in postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi.”

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Izgine naj prasica uzitkarska

Dragan Krstić (nepreverjen)

Politik ki krade, četudi minimalne vsote mora takoj oditi s funkcije. Popolnoma vseeno je ali je levi, desni ali sredinski.
Je pa res da toliko kolikor so pokradli komunajzarji iz fajonkine ergele ali LDS tovariša Drnovška ne bodo mogli desni pa če vladajo 100 let.

Kritik (nepreverjen)

Dragane vedno je treba gledati naprej ! kaj je bilo pustimo zgodovini in se nekaj naučimo ,da ne ponavljamo napak .

In reply to by Dragan Krstić (nepreverjen)

Benazir Buto (nepreverjen)

Zdaj niso "samo nebesa nad tabo",zdaj si na zemlji. Če se tega g-pa Pivčeva boš zavedala nekaj bo od tebe. Drugače, naj ti bog pomaga.

Starejše novice