Mestna občina Maribor to soboto od 9. do 13. ure vabi na čistilno akcijo v Stražunski gozd.

Stražunski mestni gozd je ujet v urbani prostor Maribora in lokalnim prebivalcem nudi možnost rekreacije v naravnem okolju. Kot poudarjajo na Mestni občini Maribor, pa ta dragoceni prostor ob mnogih dovoznih poteh v gozd in ob robovih naselij onesnažujejo in njegov videz kazijo odpadki.

Ob mednarodnem dnevu živali in svetovnem dnevu habitatov zato ta konec tedna prirejajo čistilno akcijo z naslovom 'Na sprehod, po odpadke v Stražun!'

Čistilna akcija bo potekala med 9. in 13. uro na celotnem območju Stražuna, in sicer to soboto na območju Stražunskega gozda.

Organizatorji naročajo, da naj udeleženci s seboj prinesejo vrečke za odpadke, lahko pa jih prevzamejo tudi na različnih mestih po Mariboru. In sicer v mestni četrti Pobrežje, Brezje in Tezno.

Udeleženci bodo samostojno pobirali smeti in jih odlagali ob treh glavnih poteh - na delih Belokranjske ulice, Tezenske ulice in ulice na Podrtem. Mesta so na spodnji sliki označena z vijoličasto črto.

Na akciji bo prisotna delovna ekipa, ki bo na koncu odpeljala odpadke z dogovorjenih mest za odlaganje. Ves čas akcije bodo medobčinski inšpektorji opravljali krožne vožnje in nadzirali odlaganje odpadkov. Pobirali in zbirali bodo samo odpadke, najdene v Stražunu, odlaganje odpadkov od drugod ni dovoljeno.

Foto: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

haha krožne vožnje inšpektorjev raja peš MB je čist zabluzo

Danvid (nepreverjen)

Kar sami čistite to leglo dzankijev'pa pancare si obijte da se ne pičite.

pri mej dus (nepreverjen)

Ce bi bil odvoz gradbenega odpada brezplacen, ga ne bi rabili cistiti. Naj ga cisti tisti, ki je napisal taki zakon.

božidar (nepreverjen)

KAJ PA PROTI KLOPOM ,OBČINA UBOGO RAJO OZ ČISTILCE CEPI HAHAHA

Starejše novice