*Fotografija je simbolična
Število okužb še naprej raste. Današnje številke bodo, kot kaže, krepko presegle zadnji rekord.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je za Televizijo Slovenija dejal, da so v Sloveniji danes zabeležili čez 500 potrjenih okužb, po njegovih besedah se bližamo razglasitvi epidemije "a nismo še tako daleč". Današnji rekord je s tvitom pospremil tudi premier Janez Janša in izrazil obžalovanje nad "premalo odgovornosti.

V Sloveniji so sicer v ponedeljek, 12. oktobra, opravili 3308 testiranj na koronavirus in potrdili  398 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji do danes znaša 9228. Delež pozitivnih testov je bil včeraj 12-odstoten.  Nazadnje smo rekordno število okužb zabeležili minulo soboto, ko je bilo odkritih 411 okužb, delež pozitivnih testov pa je bil več kot 13-odstoten.

Zaradi koronavirusa je hospitaliziranih 180 oseb, na intenzivni negi pa je 26 bolnikov s covidom-19.  

Zaradi hitrega porasta števila okužb in polnjenja kapacitet v bolnišnicah se je zato danes popoldan sestala Vlada republike Slovenije v krizni sestavi, skupaj s Svetovalno skupino Ministrstva za zdravje. Sestanek je bil namenjen usklajevanju pred sprejemom novih ukrepov v skladu z načrtom ukrepanja za 2. val covid-19.

Glede na to, da so izpolnjeni vsi pogoji za tretji paket v oranžni fazi, se pričakuje sprejem naslednjih ukrepov iz vladnega načrta, ni pa znano ali bodo sprejeti vsi naenkrat ali postopno:

  • zapora/karantena posameznih občin ali regij,
  • splošna prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih,
  • zaprtje gostinskih lokalov,
  • zaprtje fitnes centrov in športnih objektov za amaterje in skupinske športe,
  • omejitev delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov na eno stranko,
  • prepoved vseh javnih in kulturnih prireditev ter verskih obredov in porok v posameznih občinah ali regijah,
  • zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
O07 (nepreverjen)

Vtaknite si nekam korono, pa maske in vaše ukrepe, tak delate kaj vam paše JJin JK in ostali.

Hmmm (nepreverjen)

Saj noben ne ve, če maske delujejo, ker več kot pol debilov nosi masko pod nosom ali pa celo pod usti - opaziš v katerokoli trgovino stopiš, še posebej pa opazno na avtobusarjih, ki okoli kolodvora špancirajo, mi pa čakamo tam pa nam varnostnik teži za maske.

In reply to by O07 (nepreverjen)

Starejše novice