Predsednik republike Borut Pahor je ob razglasitvi epidemije nagovoril državljane in državljanke.

Predsednik republike Borut Pahor se je oglasil ob vnovični razglasitvi epidemije in v nagovoru državljanom namenil nekaj spodbudnih besed. Pahor v govoru poudarja predvsem spoštovanje navodil in priporočil ter medsebojno pomoč in solidarnost.

Obrača se tudi na politiko, kjer naj vlada iskreno prizadevanje za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Nagovor predsednika republike objavljamo v nadaljevanju v celoti.

»Spoštovane državljanke in državljani.

Vlada je že drugič v letošnjem  letu razglasila epidemijo. V tem času še nismo izvedeli vsega o virusu, vendar vemo dovolj o nas. Zdaj vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma.

Do tja je pred nami težka, verjetno zelo težka pot. A prehodili jo bomo skupaj, nikogar ne bomo pustili zadaj. Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in eden za drugega. Zdaj je solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

V tem smislu smo neskončno hvaležni vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Lahko jim pomagamo samo tako, da dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih oblasti in služb. Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega.

Ne mislimo vsi enako. Tudi o virusu in o tem, kako ga premagati, nimamo vsi enakega mnenja. A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem - podležejo pa tisti, ki so bolj ranljivi.

Zlasti nanje si država prizadeva paziti v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic. V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti.

V krizi skupnost strne vrste. Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Spoštovani,

kljub skrbem me prevzema ponos. Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali.

Srečno, Slovenija!«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Borat je bolnik potreben obveznega zdravljenja in odvzema predsedniških funkcij.

pasko (nepreverjen)

Pahor je nastavil Janšo. Dober primer ko norec pomaga norcu. Začnejo jih slediti ostali norci. Oba sta zav polje. Vsi pametni ljudje vejo da je corona ene velika manipulacija in za tem se krijejo slabi nameni.

baba od župana (nepreverjen)

drkala ga je tvoja mama turškim šoferom na tovornjakarskem parkingi

In reply to by pasko (nepreverjen)

Starejše novice