Poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Maribor Samo Robič je v nagovoru občanom spregovoril o ukrepih in tudi pojasnil, zakaj je tako zelo pomembno, da se jih dosledno držimo.

V Mestni občini Maribor so aktivirali sile za zaščito, reševanje in pomoč, te sile so v pripravljenosti, medtem ko nekatere sile že aktivno delajo na področju covid-19, pojasnjuje poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Maribor Samo Robič in dodaja, da se bodo druge vključevale naknadno, po potrebi.

»Reševalnih enot, ki so v pripravljenosti, je veliko, veliko je reševalcev, prostovoljcev, poklicnih in vseh tistih, ki želijo pomagati. Seveda, pa najbolj lahko pomaga vsak posameznik, zelo pomembno je, da v teh časih za preprečevanje okužbe s koronavirusom vsak posameznik postori največ, kar lahko. Nosimo zaščitno masko, razkužujmo, poskrbimo za higieno, imejmo distanco drug do drugega, omejimo stike na tiste res najnujnejše, ne pripravljajmo prireditev, ki niso potrebne, pustimo te zadeve za čas, ko bo nam vsem skupaj lepše,« opominja Robič.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jezna (nepreverjen)

50 postoo mariborčanov ne nosi pravilno ali sploh ne nosi mask danes bila v centru ,katastrofa, mene pa ko pridem iz goše opozori da moram tudi tam nosit masko ,ne razumem ki je tu logika,ali samo ene kaznujejo drugih se pa bojijo.,no ko tak veselo šetajo čez glavni most in pričaju ,dragost kako je meni ...pa upokojenci ,polovica nih nima ali jih ima pkd nos in brado,pa so rizična skupina,kaj imamo dvojna merila??

Off (nepreverjen)

Kdor je lep naravno ne potrebuje maske !

In reply to by Jezna (nepreverjen)

Starejše novice