Foto: Bobo
Svetovno znana in z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajevana kuharska mojstrica Ana Roš je na svojem družbenem omrežju Instagram objavila žalostno novico. 

Objavila je fotografijo kuharske oprave, ki se suši na vrvi na balkonu ter pod fotografijo zapisala, da je epidemija prizadela njeno restavracijo Hiša Franko:

«Zadnja postrežba v Hiši Franko. Ponovno zapiramo vrata za naslednjih 6 tednov in se zavedno poslavljam od dela naše ekipe. Nekaj ur od drugega lockdowna imam zlomljeno srce, ker v rokavu nimam več nobenega aduta, da bi rešila delo za našo drago Rosio, Erwina in verjetno še nekaj drugih. Kaj sedaj sledi? Vse je odvisno od mene, tebe in nas. Držite se.«

Priznana kuharska mojstric je sicer v začetku septembra pri založbi Beletrina izdala svojo kuharska monografijo z naslovom Sonce in dež. Roševa je sicer knjigo najprej izdala v angleškem jeziku, saj ni želela, da jo prevajajo. 

Knjiga, ki obsega 256 strani, ima tudi 125 fotografij, katere je posnela fotografinja Suzan Gabrijan. Ta je, kot je pojasnila, pri nastajanju knjige posnela 17.000 fotografij, izjemno težko delo za avtorice pa je bilo nato opraviti ožji izbor.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

175€ za mali meni? Plus 88€ za par kozarcev vina zraven?
960.000€/leto licenca michelinivih zvezdic?
In v medijih zopet in znova iščete promocijo, pa čeprav čez hrbte odpuščenih, ki to sploh ne bi rabili biti ... sramota ...

Navijac (nepreverjen)

Ce pa ta jamra in si ni bila sposobna napravit nekaj zalog potem naj kar zapre

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Bogataši jokajo siromaki pa so tiho.

Mick (nepreverjen)

A se ji licencnina za te zvezdice povrne? 1 mil ni tako enostavno zasluzit. V moji nekdanji firmi so videli zvelicavno resitev v ISO standardu, 350 k na 2 leti, nagrade za kakovost, vodilnim seveda mastne denarne , ostalim plakete. Partnerji pa so nas zapuscali en za drugim ter iskali cenejse proizvajalce.

nagajivček (nepreverjen)

Naj se gre k moji ženi učit kuhat brez zvezdic in s skromno pokojnino preživlja družino ! Avtomat za italjanske prasce po 1000, oo € na čuneka !

Starejše novice