Na Mestni občini Maribor se je včeraj zvečer zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom vlade Janezom Janšo in mariborskim županom Sašem Arsenovičem.

Sestanka so se udeležili tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Dejan Kaloh, predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Predsednik vlade Janez Janša se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo mariborske občine ocenjuje kot pozitivno, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med Mestno občino Maribor in Vlado Republike Slovenije, so sporočili z mariborske občine.

Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov Mestne občine Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga 20. novembra sprejela minister za kulturo Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič.

Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do mariborske občine, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa. 

Kot ključno informacijo, ki jo na Mestna občina Maribor še posebej pozdravljajo, štejejo zagotovitev predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo oziroma Vlado Republike Slovenije, so še sporočili z mariborske občine.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Zdaj ko ni potrjenih projektov v proracunu Rs so skalkulirali,da tu zivi kar dosti ljudi in potenc glasov pa je veliki vodja s slugami takoj nenapovedano priletel-)in skusa pogladit zadevo.Prej bi mislili in uredili.Steje rezultat ne govorenje

Za eno Stajersko (nepreverjen)

Lj. samo krade.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Je v Lj tudi dost Mariborcanov,ki nic ne naredijo...oz narediji predvsem zase.Vedno je treba pred svojim pragom prvo pocistit

In reply to by Za eno Stajersko (nepreverjen)

Duplchan (nepreverjen)

Zvečer nenapovedano prihajajo lopovi !

Ragnar The King (nepreverjen)

Za njega ne obstajajo odloki??

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Vsekakor pohvalna poteza. Ko bi se politiki le malo več pogovarjali med sabo in malo manj kregali. Tudi Maribor, Murska Sobota in Koroška so v Sloveniji, ni samo Ljubljana!

Čuj (nepreverjen)

Kak to mislis pogovarjajo? To je Jansa on je diktator on se ne zna pogovarjati on samo grozi.

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Njet (nepreverjen)

Diktatorji krvavih rok ste bili 75 let ob koritih in zdaj je skrajni čas, da se spokate za vse večne čase.

In reply to by Čuj (nepreverjen)

Čuj (nepreverjen)

Misliš na Bekotove mesarje ............majmun ?

In reply to by Njet (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Mrs nazaj v lj mocvirje diktator

JBT (nepreverjen)

Jajo je prišel lobirat za prodajo Farmadenta ! Mariborčani ne dovolite prodaje paradnega konja Maribora ! Vse so pokradli in uničili .

Starejše novice