Za praznike se Sanja z družino vrača nazaj v Slovenijo. Vir: Instagram, Sanja Grohar.
Pogovarjali smo se s Sanjo Grohar, slovensko blogerko in vplivnico, ki z družino že dlje časa živi v Londonu. Zaupala nam je, kako v času koronakrize izgleda življenje na otoku.

V zraku je čutiti žalostno energijo in vsi si želimo, da bi bilo čim prej vse po starem, pove Sanja Grohar: »Ljudje bi se radi družili. Bližajo se prazniki in grozno je pomisliti, da nekateri ne bodo mogli biti skupaj s svojimi družinami in prijatelji.«

Vir: Osebni arhiv Sanje Grohar.

S 5. novembrom je Anglija sprejela nekatere dodatne ukrepe in uvedla delno karanteno s pomembnimi omejitvami javnega življenja. Ukrepi zaenkrat veljajo do 2. decembra.

Domove lahko sedaj prebivalci zapustijo le za odhod na delo, v šolo in rekreacijo. Med izjeme spada tudi skrb za svojce. Mešanje članov različnih gospodinjstev je v zaprtih prostorih prepovedano. V zaprtih prostorih se lahko družijo le osebe iz istega gospodinjstva oziroma istega podpornega mehurčka.

Na javnih mestih je druženje omejeno na šest ljudi. Zaprte so vsi gostinski lokali in restavracije, telovadnice in trgovine z nenujnimi življenjskimi potrebščinami. Zaenkrat ostajajo vrtci, šole in fakultete odprti. 

Običajno polne ulice sedaj samevajo. Vir: Osebni arhiv Sanje Grohar.

»V Londonu je nošenje mask obvezno le v zaprtih prostorih. Tam kjer ni možno zagotoviti ustrezne razdalje dveh metrov, je priporočljivo nošenje zaščitnih mask. Večina se drži sprejetih ukrepov, a seveda tako kot drugod obstajajo izjeme,« je še povedala.

Vsi bi radi videli svoje prijatelje in družine, se družili na javnih krajih, a zaenkrat to ni mogoče, pove sogovornica: »Mi večino časa preživimo v naravi in na sprehodih po gozdu in parkih. Ker so lokali zaprti si lahko vzamemo le kavo 'to go', kar pogosto tudi naredimo.«

Za praznike se Sanja z družino vrača nazaj v Slovenijo. Vir: Instagram, Sanja Grohar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jaz sem jaz (nepreverjen)

Kakšna 'vplivnica' je Sanja Grohar? Kdo to sploh je?

Starejše novice