Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor sporoča, da so zaradi okužb zaposlenih z virusom covid-19 in drugih odsotnosti na robu organizacijskih zmožnosti.

»Glede na zadnje podatke o številu okuženih na območju mariborske regije, ki so v tem trenutku najvišji v državi, pozivamo vse občane Mestne občine Maribor in sosednjih občin, da nujno upoštevajo vse priporočane ukrepe pri preprečevanju možnosti prenosa okužb z virusom covid-19, saj nam brez njihove pomoči žal ne bo uspelo zaustaviti naraščanja števila okužb,« poziva Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Zaradi povečanega števila zaposlenih, pozitivnih na covid-19 in posledično njihove odsotnosti, kakor tudi odsotnosti zaposlenih, ki so v karanteni zaradi stika z okuženimi, se srečujejo z vedno večjimi kadrovskimi težavami.

Odsotnih kar deset družinskih zdravnikov in 25 medicinskih sester

»Po zadnjih podatkih je odsotnih 131 zaposlenih, med njimi kar deset družinskih zdravnikov in 25 medicinskih sester, ki delajo v ambulantah organizacijske enote Splošno zdravstveno varstvo,« pojasnjuje Završnik.

Zdravstveni dom mora po besedah direktorja zagotavljati neodložljive zdravstvene obravnave in izvajanje zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta, kar pomeni, da morajo dejavnosti in obravnave na področju primarnega zdravstvenega varstva, ki je osnovno poslanstvo zavoda, potekati nemoteno in neprekinjeno.

»Ob vseh naših rednih dejavnosti moramo vsakodnevno zagotavljati kader na triažnih točkah ob vhodih v zdravstvene postaje na 47 lokacijah zavoda,« še dodaja in opozarja, da morajo še dodatno vsakodnevno zagotavljati dnevno deset zaposlenih za izvajanje dela na vstopnih točkah za testiranje na covid-19: »Vse našteto zagotavljamo tudi z delom preko polnega delovnega časa, torej z dodatnimi obremenitvami zaposlenih v zavodu.«

Nekatere ambulante bodo začasno zapirali

Glede na trenutno kadrovsko situacijo in dodatne obremenitve zaposlenih se bojijo, da vseh naštetih del in nalog sami z razpoložljivim kadrom ne bodo zmogli zagotavljati, »saj delujemo na robu naših organizacijskih zmožnosti«.

»Zaradi vsega tega bomo primorani nekatere naše ambulante začasno zapirati, za paciente pa bo ustrezno poskrbljeno na drugih delujočih lokacijah. Iz tega razloga pozivamo paciente, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in delovnem času ambulant ter da se držijo vseh preventivnih ukrepov za zaustavitev prenosa okužbe z virusom covid-19,« še poziva direktor zdravstvenega doma.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ima dohtore ... (nepreverjen)

oe24 at/coronavirus/befreiung-von-der-maske-steirischer-arzt-schreibt-atteste-fuer-nur-10-euro/444740408

dd (nepreverjen)

NEHAJTE POŠILJAT OSEBJE S POZITIVNIM BRISOM V KARANTENE ČE NIMAJO NOBENIH SIMPTOMOV IN LAHKO NORMALNO DELAJO KER IMAJO NAVADN PREHLAD IN KONEC TEGA NATEGOVANJA, NEHAJTE DELAT KUGO IZ TE GRIPE

Nehajte z vojsko (nepreverjen)

24ur com/novice/slovenija/odziv-slovenske-vojske-na-pobijanje-lokalnega-prebivalstva-na-misijah.html

In reply to by dd (nepreverjen)

Voznik (nepreverjen)

Nehajte lagati folku samo da keš potegnete in nič druga ni tu v igri

JBT (nepreverjen)

Glavni nosilci virusa so bili zdravstveno in bolnišnično osebje v DOS in bolnišnicah ! Zakaj niso upoštevali navodil NIJZ ? Morda pa za njih tašna navodila niso veljala ? Ali pa NIJZ nima strokovnjakov ,ki bi bili sposobni za kaj takšnega ?

Navijac (nepreverjen)

Blagoreceno.Cudno vse to.
Pol storitev ne deluje,veliko preko maila ali telefona....in potem taksen rezultat.

Starejše novice