Foto: Bobo
Močan potres z magnitudo 5,2, ki je danes zjutraj stresel širše območje Zagreba, je imel žarišče 12 kilometrov jugozahodno od Siska.

Za zdaj ni znano, kolikšno škodo je na Hrvaškem povzročil potres. Glede na prva poročanja prebivalcev je nekaj škode povzročil v stanovanjih, saj so na tla popadale stvari, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Območje je medtem streslo več popotresnih sunkov, najmočnejši je bil ob 7.50. Po podatkih Evropskega-sredozemskega seizmološkega centra je imel magnitudo 4,9 in žarišče 44 kilometrov jugovzhodno od Zagreba in 11 kilometrov jugozahodno od Siska. Med prvim in drugim močnejšim potresom so na območju Siska in Petrinje zabeležili še popotresni sunek z magnitudo 1,8, poroča STA.

Po drugem močnejšem sunku hrvaški mediji poročajo tudi o večji gmotni škodi, predvsem v Sisku. Na zgradbah v Sisku je videti popokane zidove in fasade, porušene dimnike in podobno. Prebivalci se bojijo morebitnih novih potresnih sunkov.

Potres, ki so ga čutili tudi prebivalci celotne Slovenije, je območje stresel danes ob 6.28. Po podatkih Evropskega-sredozemskega seizmološkega centra je imel magnitudo 5,2 in žarišče 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba.

Zagreb je že marca prizadel močan potres z magnitudo 5,5. Takrat je potres poškodoval več kot 26.000 objektov.

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Ciganija!

11 (nepreverjen)

Ja mi pa imamo samo nove hiše.

In reply to by janban

Starejše novice