Jelko Kacin se poslavlja z mesta vladnega govorca za covid-19. Kam odhaja in kaj bo njegova nova zaposlitev?

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala odločbo, s katero se z 18. januarjem Jelka Kacina imenuje za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade

Zakon o Vladi Republike Slovenije v prvem odstavku 24. člena določa, da lahko vlada na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil

Kacin bo kot državni sekretar usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami Vlade Republike Slovenije ter institucijami Evropske unije.

Tehnične pogoje za delo državnega sekretarja bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grof (nepreverjen)

Ponovno je kršil zakon o Covidu ker ima masko pod brado ! Kje ste KIFELJCI ?

dd (nepreverjen)

UKREPI SO VAS NAVADNE OVČICE, ELITA KI VI DA GRE ZA NAVADEN NAHOD TEGA NERABI UPOŠTEVAT

In reply to by Grof (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Zaradi tega ker je Jekleni Kaco zagrizeni LDS-ovec pred 20.leti v parlamentu s časopisom po glavi udaril neposlusnega SDS poslanca Hvalico, ga je Jansa sele sedaj nagradil z mestom drzavnega sekretarja.

stane meznar (nepreverjen)

Saj ni cudno da kovid kar vstraja kot Jelko Kacin.Prepozno odhaja na dobro placano delo v službo tiranu Ivančku.Sedaj se bo kovid tudi umiril in izginil kot Jelko.Ivanček že ve saj se je dobro podučil na Dobu.

Starejše novice