Potem ko je lepo vreme prejšnjo soboto na priljubljene izletniške točke, tudi na Pohorje, privabilo množico ljudi, je stanje danes precej podobno.

Kljub temu da žičnice stojijo že en teden, pa je tudi ta konec tedna Mariborsko Pohorje vseeno polno obiskovalcev.

Tako zaprta smučišča in žičnice niso ustavili številnih Mariborčanov. Prav zato so se v lepem vremenu podali na Pohorje, pa naj bo to peš, s smučmi ali sanmi. Veliko je družin z malimi otroki, sprehajalcev in drugih.

Spomnimo, da so iz Marproma ob napovedi vlade, da morajo po nekaj dneh delovanja znova zapreti smučišča, sporočili, da zaustavitev žičnic in zaprtje smučišč veljata do nadaljnjega. Smučarje in ostale uporabnike žičniških naprav prosijo za razumevanje, o vseh spremembah pa jih bodo obveščali.

Policija izvaja poostren nadzor

Tudi zaradi lepega vremena policija ta konec tedna izvaja poostreni nadzor nad spoštovanjem veljavnih protikoronskih odlokov. Policisti so danes med drugim na Gorenjskem do 12. ure ugotovili 20 kršitev odlokov, tri vozila pa so obrnili nazaj.

Kršitev je tako občutno manj kot prejšnjo soboto, ko so policisti prav tako v dopoldanskem času ugotovili 60 kršitev odlokov, zavrnili pa 120 vozil.

Prehajanje med občinami je sicer z namenom rekreacije dovoljeno znotraj iste regije. Policisti še pozivajo, da se ljudje v primeru povečane zasedenosti odpravijo na drugo destinacijo. Opozarjajo tudi na nujnost nošenja zaščitne maske na prostem, kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaco (nepreverjen)

Ne moreš verjet kako je raja brezbrižna in egoistična. Samo ubogat pač ne. Zaradi takšnih bodo ti ukrepi trajali večno posledično pa ekonomska kriza, droge, alkohol, samomori, umori,...

atak (nepreverjen)

ležanje doma pred tv in s telefonom v roki te bo prej ubilo kot pa obisk pohorja

In reply to by Kaco (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ZAPERI SE V KLET, MI SE PAČ NE BOMO, ŽIVELI BOMO NORMALNO PA ČE BO VIRUS MED NAMI PAČ BO, DOVOLJ JE PODREJANJA CELOTNEGA SVETA TEMU NAHODU

In reply to by Kaco (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Kako bos zivel normalno,ce cez mejo ne mores..potovat zelo tezko..letalo skoraj nemogoca misija...skoz kontrole....na pir v gostilno je nisija nemogice
Lahko se pizdi,zanika a te ovire obstajajo zaradi sranja....
Zdaj je tako cez mesec dva bo boljse.Upamo

In reply to by dd (nepreverjen)

Marko677 (nepreverjen)

Ti si bolnik

In reply to by Kaco (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Ego

Starejše novice