Vlada je na današnji seji na Brdu pri Kranju pretresala aktualne epidemiološke razmere in odločala o morebitnih spremembah ukrepov.

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v določenih statističnih regijah, se v slednjih ukinjajo posamezne izjeme, ki so se sprostile pretekli teden.

Vlada je tako zaostrila ukrepe v dveh regijah, ki sta prešli v črno fazo, torej v Obalno-kraški in Zasavski regiji.

V teh dveh regijah se bo ponovno zaprlo vse, kar se je nedavno odprlo – specializirane prodajalne z otroškim programom, vulkanizerske in avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles. Prav tako se v teh dveh regijah zapirajo tudi knjižnice, muzeji in galerije.

V rdečih regijah dovoljena prodaja spodnjega perila in nogavic

V regijah, ki so v rdeči fazi ostajajo ukrepi enaki, kot so bili do sedaj, le da se doda ena sprostitev.

V odlok, ki začne veljati 30. januarja, se doda izjema, da se v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, dovoli prodaja nogavic in perila. .

Statistične regije, kjer bo mogoče kupiti nogavice in spodnje perilo so Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Koroška, Primorsko-notranjska, Pomurska in Savinjska.

Odločitev glede odprtja oziroma zaprtja šol in vrtcev je vlada preložila na jutri.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

O sranje pa bodo ženske nosile spodnjice.

Danvid (nepreverjen)

Kaj ti tam kadijo ali se pikajo 'so pijani ali prekleto bolani.mislim da imajo trgovci nolj resno delo od gat in štunf.torej če pridete v h&m boste bideli vse povito razen gat in štunf?diktator Janez'to je noro bolano.v trgovinah kjer je vse prešlatano se ne moreš okužit v trgovinah z cotami pa očitno lahko?že od jeseni si ni možno obuval kupit 'je to za vas normalno?narod bi moral stopit skupaj z leve in desne in to psihopatsko vlado odstranit s korita.

Takoje (nepreverjen)

Vedno bolj ugotavljam, da imajo naši politiki IQ na sobni temperaturi.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Mislim kaj si ti totalno prizadet ali kaj? Lepo piše da bodo dovolili prodajo teh cunj v živilskih trgovinah, tako da noben H&M itd ne bo ni pod razno odprt.
Že od jeseni si je možno vse nabavit. Očitno znaš internet uporabljat, da pišeš bedarije. Kje torej misliš da lahko nabaviš čevlje in drugo, če jih hočeš, hm?
Covid je pokazal, da je treba steralizirat večji del populacije. Vsi ti filmi, ki kažejo kako javnost stopi skupaj ko razne bolezni itd. ogrožajo svet in kako človeštvo premaga vse s pametjo, hrabrostjo, in nesebičnostjo so se izkazali bolj za nos privlečene kot najbolj exstremni znanstveno-fantastični filmi.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Protestiram
na spiski ni prodaje tangic
ampak samo pumparce
Jaz taka že ne bom hodila po Bruselji
Prokleti bio Janez Janša
naj se mu kurac stanjša

In reply to by Heh (nepreverjen)

Grof (nepreverjen)

Kakšne usrane gate nosijo naši politiki?

2021 (nepreverjen)

Kje so sedaj tisti, ki so trdili, da si ne bomo mogli gate kupit, ce se bo Janus pol leta na oblasti ?

Starejše novice