Foto: Mediaspeed
Po odhodu podžupanje Helene Kujundžić Lukaček je mariborska občina ostala le s tremi podžupani. Arsenovič pojasnjuje, da trenutno ne razmišlja o imenovanju četrtega podžupana.

Zdaj že nekdanja mariborska podžupanja Helena Kujundžić Lukaček je bila imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Na tem položaju je nasledila Antona Baloha, ki ga je vlada z 21. februarjem razrešila. 

Mariborski župan Saša Arsenovič pravi, da je odhod podžupanje na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport dokaz, da so v županovi ekipi kovnica dobrih kadrov.

Na novem delovnem mestu ji želi veliko uspeha. »Želimo ji veliko uspeha pri njenem novem življenjskem izzivu in se ji zahvaljujemo za vse, kar je dobrega naredila. Tukaj so ji vrata vedno odprta, nam pa na ministrstvo,« je povedal. 

Njene naloge si bodo razdelili

Arsenovič poudarja, da je občina po odhodu podžupanje pred novimi izzivi, a meni, da so po dveh letih dobro utečeni, zato trenutno ne razmišlja o imenovanju novega, četrtega podžupana.  

Kot je povedal Arsenovič, si bodo njene naloge razdelili ostali trije podžupani in vodje uradov.

Nekdanja podžupanja je sicer pokrivala področja lokalne skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijskega sodelovanja, društev in nevladnih organizacij.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj, (nepreverjen)

..pa luč vgasni ko greš !

Starejše novice