V soboškem prvoligašu so prepričani, da bi se lahko poskrbelo za testiranje gledalcev, s čimer bi slednjim omogočili vstop na stadion.

Da tribune nogometnih stadionov še vedno samevajo, je povsem nepotrebno, pravijo v soboškem prvoligašu, kjer so predstavili idejo o tem, kako navijačem omogočiti vstop na stadione.

»Tako kot je klub moral organizirati hitre teste za vse, ki so bili prisotni na zadnji tekmi z Gorico, bil lahko storili tudi za gledalce. Zakaj si nekdo, ki ima negativen test ne bi mogel v živo ogledati tekme. Pa ne govorimo samo o nogometu, ampak o vseh športih,« pravi Denis Rajbar, športni direktor Mure. Dodaja, da testi veljajo za obisk smučišč in podobne dejavnosti, zato se sprašuje, zakaj tudi v primeru gledalcev odgovorni ne razmišljajo v tej smeri.

Ravno črno-beli so med klubi, ki so zaradi koronavirusa in posledično tekem pred praznimi tribunami poleg Maribora izgubili največ.

V Murski Soboti je praktično vsaka tekma prinesla nekaj denarja v klubsko blagajno, saj so bile tribune v Fazaneriji skorajda vedno dobro popolnjene. Takšna praksa v drugih slovenskih klubih ni prisotna. 

Zakaj ne bi mogli napolniti tretjine kapacitete stadiona?

Že na tekmah, ko je bilo dovoljenih samo 500 gledalcev, je bilo vzdušje drugačno, na Kopališki 45 pa so lahko na tak način ogled tekme omogočili vsaj tistim, ki so že kupili letno vstopnico.

Zdaj, ko tribune mirujejo, bo posledično izguba še večja, saj bo potrebno kompenzirati tekme, ki si jih gledalci niso mogli ogledati in teh je bilo veliko.

»Na tak način bi lahko poskrbeli vsaj za tiste, ki so že kupili letno vstopnico. Konec koncev pa, zakaj ne bi mogli napolniti vsaj tretjine stadiona? Ob tem bi zagotovili potrebno razdaljo med gledalci, klubi pa bi lahko ob tem dobili tudi kakšen prepotreben evro. Upam, da nismo edini, ki razmišljamo v tej smeri. Zakaj nekdo z negativnim testom ne bi mogel na stadion, če bo ob tem upošteval vse ukrepe?« še sprašuje Rajbar.

Kdaj bi do tovrstnih sprostitev lahko prišlo, še ni znano. Odgovora, ali bi to prinesla rumena faza, prav tako ni.

Se pa športni direktor Mure ob tem sprašuje se, zakaj so v nekaterih drugih državah že poskrbeli za to, da se ob upoštevanju vseh navodil gledalci lahko v omejenem obsegu vrnejo na tribune in ali je pri nas šport res na zadnjem mestu. Ob tem še dodaja, da bi bilo prav, da odgovorni v državi začnejo iskati tudi rešitve in ne le težav. Eno takšnih jim je ponudil tudi sam.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ZATO KER SO HITRI KOKAKOLI TESTI 30% ZANESLJIVI EVO ZATO, IN POTEM BI POPOLNOMA ZDRAVIM LJUDEM ONEMOGOČI VSTOP NA STADION KER BI JIM POKAZALO POZITIVNO NA PREHLAD, NEKDO KO BI DEJANSKO IMEL VIRUS PA BI LAHKO VSTOPIL

Jakove (nepreverjen)

KONJU

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

SKRIJ SE V LUKNJO JUGO, PREHLAD TE BO UBIL

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Starejše novice