Na špekulacije, da naj bi zdravnik, okužen z južnoafriškim sevom, prišel na delovno mesto z jasnimi simptomi okužbe, kar naj bi celo potrjevali interni dokumenti, so se odzvali v Univerzitetno kliničnem centru Maribor.

Po potrditvi prvega primera okužbe s južnoafriškim sevom koronavirusa v Sloveniji se je na okuženega mariborskega zdravnika vsul plaz kritik in obtožb.

Dokumenti, ki naj bi jih prejeli mediji

Več medijev je danes celo poročalo, da naj bi okuženi nevrokirurg prišel na delovno mesto z vidnimi simptomi koronavirusne bolezni, kar naj bi potrjeval dokument, ki so ga domnevno prejeli s strani UKC Maribor. Zdaj so se odzvali tudi v bolnišnici, kjer navedeno zanikajo. 

»V okviru poročanja o pojavu okužbe z južnoafriškim sevom, določeni mediji navajajo, da so s strani UKC Maribor prejeli dokument iz katerega izhaja, da je zaposleni prišel na svoje delovno mesto z vidnimi znaki okužbe. Navedeno zanikamo in pojasnjujemo, da tovrstnega dokumenta iz pristojnih služb UKC Maribor medijem nismo pošiljali,« so zapisali v kratkem sporočilu za medije.

Ob tem dodajajo, da ja edino uradno in relevantno izjavo na to temo podala vodja Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb Lea Knez na minuli novinarski konferenci, ki je bila sklicana prvega marca. 

Notranji nadzor je bil napovedan

Naj spomnimo, Knezova je takrat potrdila, da je bil ustanovljen upravno epidemiološki nadzor, katerega namen je odkriti, če je zdravnik naredil kakšno napako. »To bomo natančno pogledali. Zagotovo pa ne bi mogla reči, da je kršil pravila glede karantene,« je še dejala takrat Knezova. 

Štiri zaposlene, ki so bili rizični stiki z okuženim zdravnikom, so sicer napotili v izolacijo oziroma karanteno. Gre za tri zdravnike, ki si delijo zdravniško sobo in eno administratorko. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Bog daj da crkne v mukah morilec nedolznih zivali

Starejše novice