Vlada Republike Slovenije je izdala nov odlok, v katerem so ukrepe nekoliko razrahljali.

Vlada je nekatere ukrepe nekoliko razrahljala. Eden izmed sprejetih odlokov tako ne prepoveduje več zbiranja ljudi v srednjih šolah in dijaških domovih. 

Sicer je pa določena obveznost tedenskega testiranja s hitrimi testi. Zaposleni ne rabijo opraviti testiranja če predložijo negativen rezultat testa, dokazilo o cepljenju, imajo dokazilo o pozitivnem rezultatu testa, ki je starejše od 21 dni in ne od šest mesecev, ali imajo potrdilo zdravnika, da so koronavirus preboleli. 

Ta odlok začne veljati v petek, 5. marca, in velja do 12. marca, a se začne uporabljati v ponedeljek, 8. marca. 

Maske so obvezne

Vlada sporoča, da je obvezno nošenje mask v osnovnih in srednjih šolah, razen za učence v osnovni šoli do vključno petega razreda, a izključno, ko so v matičnem oddelku.

Strokovna svetovalna skupina je predlagala, da je uporaba mask za ostale učence obvezna, kakor tudi za učitelje in profesorje. 

Po drugih ustanovah še vedno prepovedano zbiranje

Zbiranje je tako še vedno prepovedani v glasbenih šolah, razen za izvedbo individualnega pouka, višjih strokovnih šolah, razen za študente, ki opravljajo izpite, seminarje, vaje ali individualni pouk. 

Prepovedano zbiranje še velja za študentske domove, razen v primeru študentov, ki imajo stalno prebivališče v domovih, študentskih družin, študentov tujcev in gostujočih profesorjev, prav tako je zbiranje prepovedano na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, razen za študente, ki opravljajo izpite, seminarje, vaje in individualni pouk. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čakam na ulico, da ustavimo to psihodelično vlado, ki bo trpinčila otroke z masko cel dan. Ljudje a imamo hrptenico? Smo res lake pi.... Je. A bomo to res dopustili?

Heh (nepreverjen)

Si ti taka pička? Jaz nosim masko celi dan, pa se ljudje jokajo, ko jo morajo nositi 15 minut. To je res postal narod pomehkuženih pičk, ja.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ABSOLUTNI NOBENIH DOKAZOV NI DA NAVADNE MASKE BREZ FFP2 FILTROV SPLOH USTAVIJO ŠIRJENJE OKUŽB, ZATO SO MASKE NEPOTREBEN NATEG

In reply to by Heh (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Cepec sprani.Pojdi se zdravit .
Se vidi da si en ubožec brez hrptenice.verjetno tudi nisi v življenju kaj ustvaril in verjetno tudi ne boš.Verjetno tudi nimaš otrok.Poznam takšne kot si ti ,ki so brez JAJC.

In reply to by Heh (nepreverjen)

Rola (nepreverjen)

Bolje biti brez jajc, kot pa da imaš prazna jajca in prazno glavo.

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Rola (nepreverjen)

danvid nujno moraš k psihologu.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Starejše novice