Vir: Instagram Domobol
Nekateri študentje očitajo upravi Študentskega doma Ljubljana, da izkoriščajo epidemijo za vzpostavitev popolnega nadzora v ljubljanskih študentskih domovih.

Že vrsto let je ob vstopu v študentski dom sedel »dežurni« študent, ki je v glavnem spremljal, kdo vstopi in izstopi iz študentskega doma. To je bila, po navadi, minimalno plačana študentska služba, ki je omogočala študentom z bolj zasedenimi urniki, da opravljajo študentsko delo »kar do doma«, v časih, ko to še ni veljalo, kot priporočilo iz strani vlade ali Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Zaradi zaprtja študentskih domov, varovanje s strani varnostne službe

Študentski domovi so že nekaj časa po veliki večini zaprti. Odprti so le za izjeme, ki morajo tako ali drugače dokazovati, da nimajo drugega prebivališča. 

V času popolnega zaprtja študentov, ki bi dežurali, ni bilo. Zato je uprava Študentskega doma Ljubljana uvedla sistem varovanja s strani varnostne službe tudi podnevi kot začasen ukrep.

Varnostniki so že pred koronakrizo »dežurali« ponoči. A zdi se, da je mnogim študentom postalo jasno, da sistema dnevnega varovanja s strani varnostne službe ne nameravajo več vrniti na stara »dežurstva«.

Ne le, da po besedah študentov varnostniki sedaj hodijo po študentskih domovih v Ljubljani tudi podnevi, temveč so tudi po hodnikih v študentskem domu Rožna dolina začeli nameščati kamere

Izraz nezadovoljstva zatrli v manj kot dvanajstih urah

Študentje ob tem izražajo vse večje nezadovoljstvo, predvsem pa skušajo povzdigniti glas o tem, da prisotnost varnostnikov zanje ne poveča občutka varnosti, ampak se počutijo manj varne in predvsem nadzorovane.

Študentje, ki živijo v študentskih domovih, poudarjajo, da so polnoletni ljudje, zato mnogi od njih na socialnih omrežjih in transparentih, ki jih obešajo na svoja okna ali balkončke, izražajo mnenje, da ne potrebujejo varovanja, sploh pa ne čez dan.

Transparenti pa niso viseli dolgo, saj so bili odstranjeni manj kot v dvanajstih urah. Odstranili so jih tako, da so varnostniki prišli v osebne sobe študentov in sami odstranili transparente, ki so jih odnesli s sabo.

Poglejte, kakšne transparente so obesili študentje.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

med študenti je ogromno mamilnikof in pijancev
ter prenašalcev nalezljivih bolezni
Zato je treba študentske domove varovati
da se ne bi še bolj razmnoževali

božidar (nepreverjen)

ah ziher ZEMLJACI 911 ,ki širijo nestrpnost med SLOVENCI

Neznanec (nepreverjen)

Tudi v mariborskih študentskih domovih situacija ni dosti boljša. Po sobah opravljajo kontrole ob pol dvanajstih zvečer, zafrkavajo študente, ki so tam ker imajo dovoljenja in so jim oni izdali papirje da so lahko tam in jim posledično vsak mesec pošiljajo položnice, da so tam "na črno" in da jim bodo dali ukor pred izključitvijo iz ŠD. Skratka dajejo takšen občutek, kot da bi radi dosegli da bi bili ŠD popolnoma prazni in da sploh noben ne bi tam stanoval. Z menjavo vodstva na sedežu ŠD Univerze v Mariboru, ko je ga. Divjak Mirnik postala poslanka in je vajeti prevzela ga. Krajnc Ružič se je situacija zelo spremenila in tudi ni več svobode študentov tam, ker gospa diktira prav vse tam, od zaposlenih do študentov.

miha mapinko (nepreverjen)

poznam primere ko so se eni švercali celo desetletje dokler so studirali
po studentskih domovih in nikoli niso bili prijavljeni , kaj šele da bi plačali
uradno so bili samo na obiski
Seveda je treba zatirati prostitucijo ki jo izvajajo študentke

In reply to by Neznanec (nepreverjen)

Starejše novice