V dvorani Mestne hiše Rotovž je bila danes podpisana pogodba o sodelovanju pri organizaciji 16. poletnega Olimpijskega festivala Evropske mladine »Maribor 2023«.

Podpisnika pogodbe o sodelovanju sta predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Sicer pa gre za projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v Evropski olimpijski komite.

Športnice in športniki iz petdesetih držav evropskega kontinenta se vsaki dve leti srečujejo na poletnem in zimskem festivalu. 

Največji športni dogodek za mlade športnike

Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair playa in novih prijateljstev.

Mnogi mladi športniki so se prav na tem tekmovanju prvič resno preizkusili ter se kasneje pojavili na športnem zemljevidu Evrope.

Blaž Medvedšek, Polona Hercog, Vid Kavtičnik, Urška Žolnir, Blaž Janc, Kaja Kajzer so le nekateri med njimi.

V Mariboru se čez dve leti obetajo zanimivi boji v športni gimnastiki, stadionski atletiki, v košarki tri na tri, cestnem in gorskem kolesarstvu, rokometu, v judu, plavanju, tenisu, odbojki, rolkanju, sprintu na mirnih vodah in v nogometu za dekleta.

Zanimivo dogajanje v trinajstih športih

Ob podpisu pogodbe je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič poudaril: »Maribor se lahko s svojimi športnimi dosežki in duhom kosa z največjimi mesti v Evropi. Izredno vesel sem, da bomo gostili več kot 3600 mladih športnikov na največjem športnem dogodku v zgodovini našega mesta, kot zapuščino Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru 2023 pa bomo pridobili tudi obnovljene športne površine, ki bodo ustvarile še boljše pogoje tako za profesionalne kot rekreativne športnike. Prepoznavnost, ki jo bo mesto pridobilo v slabih dveh tednih olimpijskega festivala, bomo s pridom unovčili tudi na področju kulture, turizma in medmestnih povezav.«

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec pa ob tem dodaja: »Slovenci pregovorno slovimo kot odlični organizatorji športnih prireditev. V juliju 2023 si bodo ljubitelji športa lahko ogledali zanimiva dogajanja v kar 13 športih. Celodnevna prepletanja športa, kulture in drugega spremljevalnega programa bodo plenila čustva mladih športnic in športnikov. Olimpijski festival evropske mladine je dogodek, ki si ga Maribor in Slovenija zaslužita.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Bravo župan.

Mariborcan Ferdo (nepreverjen)

Gremo naprej do novih zmag, bravo Maribor!

Starejše novice