Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 18. aprila, opravili 1605 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 234 novih okužb, gre za 14,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 6576 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 232.311. Aktivnih primerov okužbe je trenutno 11.883.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 478 okužb ob opravljenih 2620 PCR testih, šlo je za 18,2-odstotni delež. Manj novoodkritih okužb je bilo potrjenih nazadnje v nedeljo, 14. marca, ko so zabeležili 205 okužb, delež pozitivnih je bil takrat 12,6-odsotni. 

V Podravju 59 novih primerov koronavirusa v 19 občinah

Največ novih okužb je znova v Mestni občini Maribor, in sicer 18, sledi Ptuj z devetimi ter Slovenska Bistrica in Miklavž na Dravskem polju s štirimi.

V občinah Majšperk in Duplek so v zadnjem dnevu potrdili tri nove okužbe, po dve pa v občinah Šentilj, Ormož, Kidričevo, Starše in Hajdina.

Po eno novo okužbo beležijo še v občinah Hoče - Slivnica, Ruše, Oplotnica, Gorišnica, Pesnica, Videm, Lovrenc na Pohorju in v občini Markovci.

Brez novih okužb je 22 podravskih občin. V Podravju je najdlje brez novih okužb, in sicer od 26. marca, občina Sveti Tomaž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Ha ,ha,kolega pravi ,da so neuničljivi in to zato ker so vsak dan v tej prvaški občini prvi zjutraj tu.,ha ha

Starejše novice