Foto: Jure Banfi
Maribor po remiju v Kidričevem že jutri v Ljudskem vrtu čakajo Domžale. Začetek tekme ob 17.15.

Prvi dvoboj zadnje četrtine prvenstva ob ponovnem zagonu nogometa se je končal brez zmagovalca, ob premieri Simona Rožmana na vijol’čni klopi bo ostalo zapisano – Kidričevo, remi.

Med silovitim ritmom zaključka spomladanskega dela pa gre hitro naprej, že jutri se bo Maribor v Ljudskem vrtu v dvoboju 29. kroga pomeril z Domžalami. 

»33 dni je bilo res dolgo obdobje brez tekmovalnega ritma, kar se pozna. Želeli bi si, da se mehanizmi, ki jih uvajamo, ponavljajo. Se pa zavedamo že od začetka skupnega dela, da ne bo šlo takoj vse po načrtih in bomo postopoma reševali določene zadeve. Ekipa ima glede na prikazano ogromno rezerv. Pozitivna informacija s strani igralcev je opazna, z ustrezno izraženo željo, da bi bili čim boljši,« pravi trener vijoličastih Simon Rožman po prvem in v pričakovanju drugega izziva na vijol’čni klopi. Specifičnega v različnih pogledih.

»Pri opravljanju trenerskega posla delujem z vsem srcem in znanjem v klubu, katerega zastopam. Osredotočamo se le nase, gre za posebno tekmo, ampak iz razloga, ker gre za našo prvo skupno tekmo v Ljudskem vrtu. Zato so moja pričakovanja predvsem v smeri, da naredimo premik naprej glede napadalne igre. Domžale dolgo igrajo skupaj, moštvo in strokovno vodstvo dobro poznam. Pričakujemo lahko zanimivo tekmo za televizijske gledalce. Obe ekipi lahko pokažeta marsikaj dobrega, nedvomno pa je naša želja predstaviti se v boljši podobi kot v petek. V fazu napada želimo biti bolj kombinatorni, predvsem pa hitrejši in začeti poglavje na domačem stadionu s polno točkovno bero,« dodaja Rožman.

Kakšne so kadrovske informacije med zaključnim delom priprav? »Izgubili smo Pihlerja, ki je dobil udarec med tekmo v Kidričevem in ga nekaj dni ne bo z moštvom. Matko se vrača v kader, vprašljiv pa je nastop Mlakarja. Zadnji trening bo pokazal, ali bo lahko igral. Ostali na so na voljo, z izjemo Mitrovića in Bajdeta, ki sta že dalj časa v fazi okrevanja. Imamo nekaj odprtih vprašanj pri izbiri moštva, tisti, ki dobijo priložnost, pa jo morajo izkoristiti,« pojasnjuje Rožman. 

Med pozitvnimi velja izpostaviti spoznanje, da nismo prejeli zadetka, kar se med sezono ni zgodilo pogosto. 

»Veliko pomeni spoznanje, da zdaj drugič zapored nismo prejeli zadetka, toda to je zasluga celotne ekipe. Ta remi nas je upočasnil na poti h končnemu cilju, toda daleč še je do razpleta, precej točk je na voljo. Kljub rezultatu je bilo kar nekaj dobrih zadev, predvsem odločnost, želja po zmagi. Vedeli smo, kaj moramo početi glede na situacijo, a na igrišču odločajo tudi drugi dejavniki. Tokrat žal tudi pomanjkanje sreče,« pa za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor komentira Ilija Martinović.

Na novo priložnost za izboljšanje vtisa ne bo treba dolgo čakati: »Načela in principi v igri pod vodstvom ovega trenerja so drugačni, verjamem, da nam bodo prinesli uspehe. Upam, da se trud bo v čim krajšem času začel obrestovati. Delovna etika je izjemna, prisotno je zadovoljstvo, z veseljem opravljamo vse aktivnosti in izpolnjujemo trenerjeve zahteve. Zdaj pa je najbolj pomembno, da to izrazimo na pravi način na igrišču in začnemo zmagovati. Moramo narediti prvi korak že v torek.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi (nepreverjen)

Slovenski nogomet, to je eno veliko sranje!!!!

Starejše novice