Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 27. aprila, opravili 2007 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 398 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9.278.

Opravljenih je bilo tudi 4.143 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3653 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 807 novih okužb, šlo je za za 22,1-odstotni delež okužb.

Vir: Vlada Republike Slovenije

V bolnišnicah 621 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo petnajst oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4236.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 621 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 155 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 40 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zmanjšalo, in sicer iz 694 na 606.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

SEVEDA JE PADLO IN JE MALO OKUŽB ČE SO SPET NARDILI SMEŠNO MALO TESTOV, OČITNO NI ŽIVLJENSKO POMEMBNO DELAT TE KURČEVE TESTE ČE JIH OB PRAZNIKIH IN NEDELJAH NE DELAJO, NAJ POTEM VSAKI DAN TESTIRAJO SAMO 2000 LJUDI OZ. TISTE KI KAŽEJO JASNE ZNAKE OBOLENJA IN NE VSEPOVPREK

Brako57 (nepreverjen)

Ti nimaš čisto razjasnjenih vseh zadev, a ne? Zakaj naj bo manj testiranja? Ključno je masovno testiranje iz sledenje vsem okužbam. Samo tako bo epidemija potekala pod nadzorom in postopoma (do poletja) upadla.

Drugače pa zavajaš. Prazniku navkljub niso naredili tako zelo malo testov. 2007 testov je bilo, kar je dobrih 600 več, kot na prejšnjo nedeljo.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ZATO KER VEČ KOT JE TESTOV VEČ JE OKUŽENIH IN POTEM LAŽEJO O "RDEČI FAZI", DOKLER NISO FAZE POGOJENE S PROCENTOM OKUŽENIM AMPAK SO SAMO GOLE ŠTEVILKE GRE ZA NAČRTNI NATEG DA LAHKO ZAPIRAJO, NAJ POTEM JUTRI NAREIDJO 50,000 TESTOV IN BOMO ČEZ NOČ V ČRNI FAZI

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Brako57 (nepreverjen)

Pa NEHAJ PISATI S TISKANIMI ČRKAMI, ker izpadeš otročje.

In reply to by dd (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

brako57 Ta dd je 'neverjeten'. Že dobro leto traja vse to vendar on ne razume nič in res čisto nič. Ja pa tudi polpismen je pa tudi na tem področju ni napredka...

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Starejše novice