Sezonska dela v kmetijstvu so lahko priložnost za dodatni zaslužek.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje tudi letos objavlja informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela v kmetijstvu v različnih slovenskih regijah.

Informacije objavljajo od spomladi do jeseni na njihovi spletni strani

»Letos je teh prvih ponudb manj zaradi vremenskih razmer in pozebe. Seznam bomo sproti nadgrajevali glede na prejete informacije o ponudbah,« pravijo na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje.

V kolikor se odločite za sezonsko delo, je potrebno izpolniti pogodbo o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu, ki mora biti sklenjena med brezposelno osebo in nosilcem ali članom kmetijskega gospodarstva po zakonu o kmetijstvu.

Če prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost

Če prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost in po pogodbi o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu prejmete dodatni dohodek več kot 400 evrov (neto) na mesec, se vam zniža denarno nadomestilo.

Kadar delate na podlagi drugih pogodb civilnega prava, kot je na primer v obliki podjemne pogodbe, pa se vam denarno nadomestilo zniža, če prejmete dodatni dohodek v višini več kot 200 evrov (neto) na mesec.

Iščejo 200 oseb za obiranje jagod 

Za obdobje treh tednov, in sicer od 10. maja do 15. maja, podjetje Panvita, išče dvesto oseb za obiranje jagod.

Delo bo potekalo od 5.00 do 11.30. Delo poteka v Beltincih na parceli Šipošovo, to je na desni strani ceste Beltinci – Gančani.

Delo se opravlja na podlagi pogodbe o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu, kontaktna oseba je Anita Hiršl, prijave pa zbirajo na številki 02 530 36 24 ali 02 530 36 10 ali na e-naslovu [email protected].

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Svetlana Maka… (nepreverjen)

za 3 evre na uro grem jih obirat tudi jaz

Žalost (nepreverjen)

Obirat so rekli ne jest!

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Starejše novice