Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 7. maja, opravili 4327 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 632 novih okužb, gre za 14,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9116.

Opravljenih je bilo tudi 38693 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4026 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 606 novih okužb, šlo je za za 15-odstotni delež okužb. 

V bolnišnicah 504 covidnih bolnikov

Včeraj je umrla ena oseba okužene s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4286.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 504 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 129 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 66 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer iz 680 na 625.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Brez cepljenja je spomladi prehladov konec, tako je bilo lani in vsa leta doslej. Le veliko denarja in verjetno zaslužkov nekaterih, zato bomo vsak kihec zagotovo še naprej mrzlično iskali.
4000 umrlih v zelo revni državi in pri 1,3 milijarde ljudi, kolikor jih je v indiji pa res ni številka s katero je vredno strasiti. Verjetno ne vedo niti koliko jih točno je, kaj šele da bi za vsakega vedeli kaj se z njim dogaja. Poročajte o nas in ne tako nepomembnih podatkov iz daljnih dežel.

Ragnar The King (nepreverjen)

Ki te dobite vsak dan par tisoč mutecov, za testiranje, bla bla.

Kaco (nepreverjen)

Mutec si ti. Že samo športne ekipe dajejo dnevno veliko število testov... Ker pa nimaš pojma od pojmov tega ne boš razumel. Cajt pa bi že bil.

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

Starejše novice