Milana Lah, Peter Lobnik in Tomaž Ročnik danes na mariborskem okrožnem sodišču.
Na okrožnem sodišču v Mariboru se je danes začelo sojenje nekdanji članici uprave medtem že likvidirane Probanke Milani Lah, uslužbencu Probanke Petru Lobniku in poslovnežu Tomažu Ročniku.

Obtožnica nekdanjo članica uprave medtem že likvidirane Probanke Milano Lah, uslužbenca Probanke Petra Lobnika in znanega velenjskega poslovneža Tomaža Ročnika, brata nekdanje prve dame Probanke Romane Pajenk, bremeni zlorabe položaja, a so krivdo vsi trije danes v svojih zagovorih pred sodiščem kategorično zanikali. 

A višjega državnega tožilca Luko Moljka niso prepričali: »Po današnjih zagovorih ugotavljam, da se moja presoja njihovih dejanj ni v ničemer spremenila.«

Milana Lah in Peter Lobnik, oba iz likvidirane Probanke.

Spomnimo, da je trojico kazensko ovadil Nacionalni preiskovalni urad. Prvoobtoženemu Ročniku očitajo zlorabo položaja pri sklepanju posla za nakup delnic pri Probanki, s katerim naj bi Probanki po navedbah tožilstva pridobili premoženjsko korist v višini nekaj več kot 3,1 milijona evrov

Ročniku naj bi s to potezo oškodoval dve svoji družbi, ko je od Probanke kupil delnice Nove KBM po ceni 36 evrov, čeprav je borzna cena znašala le še 11 evrov po delnici. 

Po besedah tožilstva naj bi Lahova in Lobnik Ročniku pomagala z zagotovitvijo posojila prek drugih podjetij za nakup delnic, ki jih je imela v lasti Probanka. 

Za zdaj kaže, da bo sojenje potekalo relativno hitro, pravi tožilec Moljk: »Doslej zaslišane priče ne bodo zaslišane ponovno, ampak bomo njihove izpovedbe prebrali. Listine, ki jih je v tem primeru zelo veliko, bomo brali tako, da jih bo vsaka stranka, vsak procesni udeleženec prebral doma, torej ne v sodni dvorani. O dodatnih dokaznih predlogih, ki jih je predlagala obramba, pa bo sodišče odločilo na naslednjem naroku.«

Sojenje se bo nadaljevalo 8. junija. Za zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti jim grozi do osem let zaporne kazni.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravko Lajh (nepreverjen)

Kaj ti lopovi še niso "na varnem"?

pohorskisvizec (nepreverjen)

Packoni!

Starejše novice