Slika je simbolična.
Zaposleni v javnem sektorju bodo danes dobili izplačan letošnji regres za letni dopust.

V skladu z dogovorom, ki so ga sklenili vlada in sindikati, jim letos pripada regres v višini 1050 evrov.

Danes bodo dobili izplačanih 1024 evrov, preostanek v višini 26 evrov pa ob izplačilu majske plače, torej med 10. in 15. junijem.

Po zakonu zaposlenemu pripada regres najmanj v višini minimalne plače, kar bi za letos pomenilo 1024 evrov, vendar dogovor med vlado in sindikati predvideva 26 evrov več. 

Kot je po potrditvi dogovora na vladi pojasnil minister za javno upravo Boštjan Koritnik, bo z majsko plačo izplačan del, namenjenih kritju morebitnih stroškov zaradi spremembe izplačilnega dne oziroma stroškov, ki bi javnim uslužbencem nastali na banki.

Plače po novem desetega v mesecu

Dogovor prinaša tudi premik izplačilnega dneva plače za tiste, ki so doslej plače dobili pred 10. dnem v mesecu, kar velja recimo za državne organe, ki so vključeni v sistem MFeRAC, in dejavnost vzgoje in izobraževanja ter kulture.

Za tiste, ki so že sedaj imeli plačilni dan določen 10. ali kasneje, na primer v zdravstvu, pa ostane plačilni dan enak.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Trgovke Mercatorja pa v zahvalo,ker so garale med covidom,dobijo polovico regresa v bonih

SLO (nepreverjen)

Ja trgovke in trgovci v živilskih trgovinah delajo skozi celotno epidemijo. Mercator pa je v tem tipičen delodajalec kjer so jim trgovci novodobni sužnji. Vsako leto imajo milijonske dobičke a niso v stanju dati njihovim delavcem barem minimalno plačo. Upam da jih čimprej zapustijo in si najdejo zaposlitev v normalni trgovinah: HOFER, LIDL, SPAR.

In reply to by janban

Surfeiter (nepreverjen)

Vemo fsi! Kakšna je to novica?
Da v Avstriji dobijo zaposleni 14 plač in upokojenci 14 pokojnin na leto? Skratka šimfate vlado?

Starejše novice