Slika je simbolična.
Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji, izdaja digitalnega potrdila čez teden dni.

Podatki za včerajšnji dan kažejo, da je bilo opravljenih 2038 PCR testov in 17.715 hitrih antigenskih testov. Potrjenih je bilo 50 novih okužb, aktivnih okužb v državi pa je po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje manj kot 1200.

Prvič po 3. oktobru število hospitaliziranih padlo pod sto

Na novo sta bili včeraj v slovenske bolnišnice sprejeti le dve osebi, deset pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih. Še ena oseba s covidom je umrla.

V naših bolnišnicah se danes zdravi 83 covidnih pacientov, devet manj kot včeraj, od tega na oddelkih intenzivne terapije 29, kar so štirje pacienti manj kot včeraj. 

Število hospitaliziranih je prvič po 3. oktobru padlo pod sto.

Digitalno potrdilo že čez teden dni

Vodja konzularnega sektorja na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je na današnji vladni novinarski konferenci dejal, da bodo čez sedem dni omogočili izdajo digitalnega potrdila.

Gre za poenoteno obliko dokazil, ki ga potnik lahko pokaže tistim državnim ustanovam, ki preverjajo zdravstveno stanje in pogoje za vstop v drugo državo.

Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji

Šter dodaja, da imajo tisti, ki se ne želijo cepiti, do tega vso pravico. 

»Vendar pa morajo razumeti, da bodo potovali pod težjimi pogoji. Za vsako potovanje preko meje bodo praviloma potrebovali test. Tudi letalski prevozniki so pri tem zelo dosledni,« pojasnjuje.

Sicer pa Šter svetuje, da se pred potovanjem prepričamo, kakšne razmere in ukrepi veljajo v regiji, ki jo nameravamo obiskati. Dobro epidemiološko stanje je potrebno vzdrževati, zato mora vsak narediti največ kar lahko, da ohrani svoje zdravje in zdravje drugih, je dodal.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Viznik (nepreverjen)

Ti se kar cepi se moje lahko vzameš da boš še bolj zadet kot si

ip (nepreverjen)

Nekak ni razumevanja. Cepiva so na voljo vsem, ki se želijo zaščitit. In s tem ščitijo sebe torej so vsi ukrepi postali odveč. Če se ne žiliš cepit je pa to tvoj riziko.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kaj je boljše
da se cepiš
ali da greš na parado ponosa

Eireene (nepreverjen)

ničesar od naštetega ni opcja ... .. mogoče bi kakšen drugi par pojmov z bolj smiselno in povezano vsebino omogočal smiselno izbiro

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Spet pritisk na ljudi. Meni testa ni problem narediti, morali pa bi ga tudi vsi cepljeni, saj so prav tako lahko kužni in okožujejo druge. Cepljeni so se v to podali le zaradi ugodnosti in to je žalost brez meja. Dovolj strasenja ljudi, pustite nam, da živimo in nehajte z grožnjami. Imamo dneve odprtih vrat, degustacije cepiv - sramota ali smo res postali Butale.cepi se vsak zase, nihče za drugega.

Vanek76 (nepreverjen)

Zdaj hinavci umazani v isti koš mečete nas antivaksere z pedri, doletela vas bo roka pravice brez skrbi.

Vanek76 (nepreverjen)

dejan svinskoglavi: od vsakega tvojega komentarja ki sem ga do zdaj prebral mi gre na bruhanje.

PuklastiVanč (nepreverjen)

Kaj vi na ministrstvih vidite isto sliko na www.ECDC.eu, kot mi? Zakaj so okoli SLO vse države v zelenem? Celo Romunija, Bolgarija, Slovaška, Češka ... predvidevam, da imate vi metuzalemi, ki bi že zdavnaj morali biti v penziji diplome iz Prištine ... kakor ima Manca Košir doktorat narejen v Štip-u, Makedonija ...

mismas101 (nepreverjen)

Kako sprevrženo in dvolično od Štera vredno tudi njega poslati v k...., kot je on njega dni druge po telefonu! Zakaj za hudiča taka gonja po cepljenju, potem pa, ko želiš preko meje, da ne rečem potovati z letalom, nikogar več ne zanima, če si bil cepljen, temveč velja zgolj negativen test PCR, ki ga je potrebno seveda plačati! Velja omenit tudi novico o enormnih zaslužkih labaratorijev zaradi "plačanih" testov!

Eireene (nepreverjen)

no, bomo že počakali, da se stegnejo vsi cepljeni...ko ne bo več cepljenih potnkov, pa ali bodo aterirali ali pa sprejeli necepljen=zdrave potnike.... sedaj si pa niti ne želim potovati v družbi okuženih

Thomas Pro (nepreverjen)

Ne cepite se ljudje, boste videli kaksne tezave bodo imeli z zdravjem tisti ki so se cepili... pa 3,4,5,6 odmerek in ne vem kaksne pizdarije si bo pharma industrija spomnila. https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-covid-vaccine-dangerous-… poglejte si tu celo izumitelj mrna tehnologije sam pove da cepiva niso varna in da vlade ne dajejo pravih transparentnih informacij ljudem.

Starejše novice