Vlada je sprejela nekatere spremembe odlokov, ki urejajo zbiranje in druženje. Med drugim veljajo nova pravila, ko gre za nošenje zaščitnih mask.

V notranjih prostorih je še naprej predvidena uporaba maske, v zunanjih pa takrat, ko ni izpolnjen pogoj preboleli, cepljeni, testirani in ko ni mogoče stalno zagotavljati razdalje 1,5 metra.

Na javnih prireditvah morajo v notranjosti udeleženci nositi maske, velja pogoj preboleli, cepljeni, testirani, ni pa omejeno število oseb oziroma ni predpisana določena razdalja med njimi.

Ko gre za organizirano zbiranje in shode na prostem, pa se ti ločijo glede na to, ali se na njih zbere do sto oseb ali več. V prvem primeru maske niso potrebne, tudi ni potrebno izpolnjevanje pogoja preboleli, cepljeni, testirani. Je pa treba zagotavljati deset kvadratnih metrov na eno osebo in ob tem ves čas vzdrževati razdaljo 1,5 metra.

Ko gre za organizirane shode in zbiranje nad sto ljudi maske prav tako niso obvezne, razdalja ni predpisana, potrebno pa je izpolnjevanje pogoja preboleli, cepljeni, testiran.

Za ostala zbiranja, ki jih ni treba prijaviti, pa ostaja v veljavi omejitev na 50 ljudi. Minister za zdravje Janez Poklukar pa je predstavil še eno novost, in sicer za govornike, ki v zaprtih prostorih opravljajo govorniško dejavnost.

Če bodo vsi ostali od govornika oddaljeni najmanj dva metra, hkrati pa v teh prostorih velja pogoj preboleli, cepljeni, testirani, potem za govornika uporaba maske ni obvezna.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Štajerc7 (nepreverjen)

Tanja, Tanja! Govoriš o nečem, o čemer nimaš pojma.

Neviden (nepreverjen)

Ha,ha,ha 'pa jaz že hodim mesec po trgovinah' BREZ MASK',pa mi še noben junak nič rekel.Aja pa zdrav sem tudi.Vidim pa nekatere bu...le,ki dejansko hodijo pri plus 30c z masko ,mater ste eni pi...ke.

Heh (nepreverjen)

Ti si pička, ki ne more nositi maske za 5 minut ker ti je "neprijetnoooooo" hahahaha

Taki potlej prelevijo svojo patetično nezmožnost portpet čisto male nevšečnosti v herojsko dejanje upora.

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Maske zunaj zagotovo ne nosim, pa saj nočejo, da od tega zbolimo. Naj že nehajo, taka stroka je lahko vsak, prepovej, zapovej, bodi glavni, res super stroka, brez repa in glave. Vlada s tem nima nič, zdravstvo mora imeti pamet.

Starejše novice