Foto: Jure Banfi
Marcos Tavares, legenda mariborskega nogometa, se je včeraj na družbenih omrežjih s čustvenim zapisom poslovil od navijačev.

Marcos Tavares je na svojem Facebook profilu včeraj s čustvenim zapisom sporočil, da je z mariborskim nogometnim klubom podpisal še zadnjo pogodbo kot igralec. 

Na njegov zapis se je odzvalo tudi vodstvo Nogometnega kluba Maribor. Potrdili so, da ekipa vstopa v zadnjo sezono, ko bo še mogoče videti Marcosa Tavaresa na igrišču. 

Skupna zgodba, ki neprekinjeno traja 13 let in pol, pa se bo nadaljevala v prihodnjih mesecih z mentorstvom in usmerjanjem nove vijol’čne generacije.

»Gre za zadnjo kapetanovo pogodbo, ki je pripravljena na način, da se potem preseli v druge vode. Torej z igrišča v pisarne. V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu tudi v prihodnje in me veseli, da imamo skupno pot. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal Marcos klubu in kaj je klub naredil za njega. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki. Najprej pa ostaja Marcos v slačilnici kot mentor, pomočnik na igrišču, potem bomo poiskali najbolj primeren trenutek za uraden zaključek aktivne zgodbe v vijoličastem in poslovilno tekmo, ki bo dogodek, kot ga, upam, Maribor ob podobni priložnosti ne pomni,« je podaljšanje in utrditev sodelovanja z dolgoletnim kapetanom predstavil športni direktor Marko Šuler.

584 tekem, 209 golov

Vijol’čne številke, ki jih bo težko preseči. S cmokom v grlu, a z realno presojo Marcos Tavares o novem podaljšanju pogodbe ...

»Moje srce še hoče, telo pa kliče k počitku. Vstopam v zadnjo sezono v svoji karieri, z Nogometnim klubom Maribor sem podpisal zadnjo pogodbo v vlogi igralca. Skupaj z vodstvom kluba smo se odločili, da še ostanem v slačilnici in pri ustvarjanju nove zgodbe pomagam mladim igralcem. Zame bo to izjemno čustvena sezona, saj smo se dogovorili, da ne bi organizirali slovesa pred praznimi tribunami. Po tolikšnih skupnih trenutkih se želim posloviti pred navijači in se vsakomur izmed njih zahvaliti za podporo, ki sem je bil deležen v vijoličastem dresu. Še zmeraj sem motiviran in si želim pomagati na igrišču, kolikor le lahko in to bom tudi dokazal. Vsako minuto, ki jo bom dobil, bom izkoristil, kot bi bila moja zadnja. Rad bi še zadnjič zadel, preden 'kopačke' postavim v kot. Želel bi si, da bi se ta posebna, čustvena sezona za zmeraj vtisnila v spomin in verjamem, da se bo končala na način, kot že od nekdaj sanjam,« je zapisal Tavares.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ZMAGO (nepreverjen)

pri moji baki smo vsakemu staremu odsluženemu konji
dali prst v rit in jih pognali čez prag

Viola (nepreverjen)

SMRAD.

In reply to by ZMAGO (nepreverjen)

zeleni zmaj (nepreverjen)

Na poslovilni tekmi bom jaz hodil po njegovem dresu,tko kot je on hodil po dresu Olimpije

Starejše novice