Foto: Jure Banfi
Na Facebooku se je pojavil zapis, ki je razburil marsikaterega Mariborčana. Po informacijah, ki so se razširile, naj bi bilo na mariborski občini v bolniškem staležu skoraj polovica zaposlenih. Odločili smo se preveriti, ali navedbe držijo.

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis, ki navaja, da naj bi bilo na Mestni občini Maribor od 326 zaposlenih v bolniškem staležu kar okoli 130 posameznikov

»Do mene so prišle informacije, da je baje na mariborski občini ogromno zaposlenih na bolniški. Okoli 130 je bila največja številka, kar se mi zdi ogromno glede na to, da je na Mestni občini Maribor 326 zaposlenih. Pa še letni dopusti so,« se glasi zapis.

Na samo objavo se je odzval tudi mariborski mestni svetnik Miha Recek.

»Ravno to vprašanje sem podal na seji mestnega sveta, koliko so se povečale bolniške napram prejšnjemu mandatu in dobil pisni odgovor z razpredelnico, kjer sem ugotovil, da so se bolniške povečale za skoraj 400 odstotkov. Da pa sem postavil to vprašanje, so do mene prišle tri zaposlene iz Mestne občine Maribor in na to opozorile, da na Mestni občini Maribor vladajo kaotične razmere. Če bi imeli možnost, bi odšli delat v Avstrijo,« trdi Recek.

Preverili smo, ali navedbe res držijo in ali na mariborski občini res vladajo kaotične razmere.

Bolniško odsotnih 69 delavcev

Na Mestni občini Maribor zanikajo zapis, ki se je pojavil na enem od profilov na družbenem omrežju Facebook, glede števila zaposlenih na Mestni občini Maribor, ki so v bolniškem staležu.

»Na podlagi evidence statusa zaposlenih na Mestni občini Maribor je med zaposlenimi imelo v juniju evidentirano bolniško odsotnost 69 delavcev. Od tega je 15 delavcev dolgotrajno bolniško odsotnih, preostali so bili kratkotrajno bolniško odsotni, in sicer le nekaj dni. Razlogi za odsotnost so različni, med drugim zaradi bolezni, poškodb, nege ter drugih razlogov. V primerjavi z enakim obdobjem lani večjih odstopanj ni,« izpostavljajo na mariborski občini.

Pri tem dodajajo, da na Mestni občini Maribor veliko pozornosti namenjajo zdravju in dobremu počutju zaposlenih.

»V teh časih še toliko bolj, zato zagotavljamo potrebne varnostne ukrepe s ciljem ohraniti zdravje in zajeziti pandemijo v največji možni meri,« zaključujejo na Mestni občini Maribor.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TommyHilfiger (nepreverjen)

Recek je zgleda dezurni drekomesalec, takrat ko Auerja ni.

beter (nepreverjen)

Če pa se bogi pretegnejo od dela, v Avstriji bi manj delali, pravijo

marjanpenzionist (nepreverjen)

pol objava ni resnična,al kak? Da bi pa v Avstriji manj delali, pa naj te dame občinske pozabijo. Naj vprašajo tiste, ki so že odšle iz občine za sobarice gor

JJ (nepreverjen)

No pa ti povej kdo je šel iz občine za sobarico v Avstrijo .....ima tudi mogoče ime in priimek ?

In reply to by marjanpenzionist (nepreverjen)

Ajsjjsjsks (nepreverjen)

Polanc, zdaj pa še razišči bolniške po Sloveniji. To kar se dogaja ni normalno, razlog pa je premalo dopusta in preveč delovnih ur. Čisto vsi na bolniških, ta država je zavožena, medtem ko povsod uvajajo krajši delovnik !

JJ (nepreverjen)

Glede na čakalno dobo za urejanje dokumentacije ,mislim, da večina delajo od ...Hrvaške .

Starejše novice