Od danes morajo izpolnjevanje PCT-pogojev preverjati tudi gostinci. Številni so že izrazili nezadovoljstvo z novim ukrepom. Mariborski lokal bo začasno zaprl vrata, ptujska kavarna pa odločno nasprotuje ločevanju gostov.

Gostinci morajo od danes preverjati, ali njihovi gostje izpolnjujejo PCT pogoje. Za preverjanje so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje razvili posebno aplikacijo, a ta zaradi nadgradnje še ni dostopna. 

Izpolnjevanje pogojev morajo tako do preklica ponudniki preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki. Prav tako je aplikacija trenutno na voljo zgolj uporabnikom operacijskega sistema Android, ne pa tudi iOS. 

Da je izpolnjevanje PCT pogoja obvezno v omenjenih prostorih, morajo potrošnike obvestiti s pisnim obvestilom na vidnem mestu.

Ptujska kavarna ostro nasprotuje ukrepom: »Nikoli nismo ločevali«

Nestrinjanje z ukrepi so izrazili v Kavarni Bodi. Sprašujejo se, ali so novi ukrepi postavljeni v imenu zdravja ali kapitala? 

»Nas ne zanima, če si bel, črna, gej, Nizozemka, pobrit, gasilka, cepljen, prebolela, politik, kadilka ... Nikoli nismo ločevali,« so zapisali in dodali: »Dobrodošli vsi, ki dobro mislite in dobro delate. Cepljeni, preboleli, testirani in zdravi.« 

Mariborski lokal Therapy room bo začasno zaprl svoja vrata

»S solznimi očmi lepim obvestilo na vrata našega in vašega Therapy room, da jutri do nadaljnjega zapiramo,« je na družabnih omrežjih zapisal lastnik lokala in mestni svetnik Matic Matjašič.

»Samo delati hočemo, v kolikor toliko normalnih pogojih,« je jasen: »Plačujemo prispevke, da bi lahko delali, vlagamo, se trudimo, delamo po cele dneve, a država se je odločila, da nam po toliko udarcih v zadnjih dveh letih zada še enega.«

Kot je zapisal, bo lokal do nadaljnjega zaprt zaradi novih omejitev, ki jim ne omogočajo sprejemljivega dela. »Naših strank ne bomo delili na skupine, preverjali, preganjali in celo kaznovali,« pravi.

»Kot vedno, pa me vztrajnost in malo trme priganja, in obljubim, da najdemo način, da se kmalu vsi spet vidimo v kakršnikoli obliki že,« je zaključil zapis.  

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bindi (nepreverjen)

Populizem. Oni nočejo deliti strank, kao. A doslej se je pa pri njih lahko tudi recimo kadilo, če tako kao nočejo ločevati strank? Za vsako figo zaprtje, pa nadomestilo za čakanje, kdo bo svical, a ne ...

JJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj pišeš ,če ne razumeš zapisanega ? Kadiš lahko doma .

In reply to by Bindi (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

A pit pa ne moreš doma ? Je grozno biti v družbi domačih...ja saj, zato so pa gostilne, za jokice.

In reply to by JJ (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

Točno to sem imel tudi sam v mislih, zakaj potem do sedaj niso pustili kajenja kadilcem v lokalu ? Navadne jokice, kar naj zapirajo gostilne, pri sprednjem vhodu bodo kot načelni, pri zadnjih vratih pa na črno prodajali pijančkom ;) . Že vse videno .

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Ivan Brglez (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In zahtevat polno odškodnino od države. Z isterjatvo.

JJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ivan javi se na Andragoškem zavodu Maistrova 5 na oddelku osnovna šola za odrasle .

In reply to by Ivan Brglez (nepreverjen)

beter (nepreverjen)

Therapy room lahko kar ostane zaprt za zmeraj, ga bo malokdo pogrešal

Zikollino (nepreverjen)

Matjašić ... jebenti, še en Zagorac ... še en blefer ... še en osebek prikrajšan za intelekt, ki ne razume, da ga drugi imajo ...

Milan iz Maribora (nepreverjen)

Naši gostinci samo jamrajo. Pred tremi tedni sem bil na Bavarskem. Ne glede ali si popil pijačo ali jedel hrano, si moral natakarju najorej dati osebne podatke in kontakt. In je vse teklo normalno. Nihče se ni pritoževal.

Štajerc7 (nepreverjen)

V soboto sva z ženo šla med kolesarjenjem po Avstriji na kavo. Takoj ko sva se usedla na teraso sva morala pokazati potrdilo o cepljenju, seveda pa se nisva rabla natakarju identificirat. Nato pa sva se morala prijaviti v aplikacijo njihovega NIJZ s pomočjo QR kode in pametnega telefona ali pa z podpisom tiskanega obrazca. Tako to delajo v skupno dobro z osnovnim namenom, da se ne dela gospodarska škoda zaradi lock down-ov.

JJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj lažeš ti nimaš ne žene in ne kolesa !

In reply to by Štajerc7 (nepreverjen)

Hugolina (nepreverjen)

Pozabli ste pa povedat, da je v Avstriji testiranje praktično v vsaki lekarni in ti brezplačno z evropskin potrdilom, da ne čakaš ure v vrsti za test in da vsaka oseba, ki ima Avstrijsko zdravstveno kartico lahko v lekarni dvigne 5 testov na mesec za samotestiranje.

In reply to by Štajerc7 (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

Aha, pa pozabila si povedat da se otroci tam že celo šolsko leto testirajo, delavci vsaki tretji dan , da delovni dnevni migranti s tujine pol leta niso smeli v trgovine v Avstriji itd...itd..;)

In reply to by Hugolina (nepreverjen)

pohorskisvizec

Samo jamrajo....kaj bo po 15. avgustu, spet jok in stok?

zois (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prej: Dober dan želim kaj lahko postrežem ?
Sedaj : Ste cepljeni?

Anlu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sramota, to je izsiljevanje da bi nas vse pocepili , da bi pocrkalo in zbolelo čim več ljudi zaradi tega zvarka. Sramota , a ne še to demokracija, da nas ločite na ceplje in necepljene. Sama sem prebolela covid, niti ne vem točno kdaj, a imam zelo veliko st.protiteles in kaj bi radi, naj se še cepim???
Zakaj, sem pa verjetno bolj zaščitena kot marsikateri, ki ste mu stisnili ta nepreverjen zvarek in mi seveda teh protiteles ne priznajo. Preveč cepiva so nam posli madžari in zdaj je treba to pocepit. Katastrofa počutim se kot žival,ki jo v nekaj sili njen bedni lastnik. Zbudite se in nas nehajte zajebavat in si nekaj zmišljevat, 4.valj bo točno takrat, kot ste ga napovedali, ker vas ne poslusa dovolj pametnih ljudi.

Ip (nepreverjen)

Namen je že dober samo kaj ni pisalo znani lokal?

Helena Jarc (nepreverjen)

A res, kako preudarno. Radi bi delali... Kaj pa? Širili bolezen! Zdaj smo bolj pametni od znanosti. Zato pa imamo epidemijo, kajne?

JJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sindikat trgovcev in gostincev bi moral organizirati štrajk in za en dan zapreti vse lokale in trgovine ,potem bi se usrali !

LuckyLuke (nepreverjen)

Znani mariborski lokal zapira vrata?? Očitno je lastnik plačal novinarju za članek. Živim v Mariboru. Šele ko sem šel na Google maps iskat sem videl kje je ta lokal in videl, da živim 5 minut vstran, vendar nikoli nisem slišal zanj. Kako je to potem "znan" mariborski lokal? Če nima gostov in slab gostinec, niso ukrepi krivi, če mu posel ne gre..... NI vsak ki ima denar za lokal uspešen gostinec. X lokalov se je že zaprlo tudi pred korono in se jih bo tudi po njej. In kakšen izgovor so imeli gostinci takrat - ošpice, ebola v Afriki?? V Sloveniji očitno znamo samo kritizirati in iskati težave. Takšne ukrepe so imeli v tujini že lani in so bili kljub temu lokali polni, ko so lahko bili odprti. Dajte novinarji pisati kvalitetne članke ali pa zamenjajte poklic.

Bogdan (nepreverjen)

Vsosednji Avstriji brez problema vBorovljah tudi lahko kaj spiješ šeprijazno te pozdravijo po Slovensko,res proti vladi so vsi levičariji napočitnice grejo vsi na Kubo.

janban

Pozivam vse,da v bodoče bojkotiramo lokal tega nesposobnega populističnega mestnega svetnika.Če,ni sposoben vodit lokala v corona času,se naj odpelje čez mejo v Avstrijo in bo videl kako se rečem streže.

Vaske85 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bravo za pogumni Maribor 😁

Purger (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj se že organizirano pošilja komentirat na mariborinfo. Naenkrat cel Maribor zagovarja pct teste in življenje v takšnem avtoritarnem stanju. To bo ja.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice