Foto: Jure Banfi
Iz Nogometnega kluba Maribor so sporočili, da Aljoša Matko ob sklenitvi dogovora med kluboma odhaja k tekmecu v evropskih kvalifikacijah.

Prestopni rok v Ljudskem vrtu še ni zaključen. Ljudski vrt zapušča Aljoša Matko, so sporočili iz Nogometnega kluba Maribor.

Naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta je Stockholm, po spletu okoliščin s prestopom k Hammarbyju, ki je ustavil vijol’čno pot v poletnih kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo.

»Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor. Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Nogometni klub Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok. V imenu celotnega kluba velik hvala za prispevek v članskem moštvu, za vse gole na razvojni poti v nogometni šoli. Želimo mu vso srečo in verjamemo, da ima Aljoša pred seboj obetavno, uspešno kariero,« je ob sklenitvi posla pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Ena sezona v članski konkurenci je zadostovala, da je Matko pobral simpatije navijačev do te mere, da si je prislužil tudi naziv vijol’čnega bojevnika.

V statistiki ob odhodu bo zapisano 34 tekem, sedem golov.

Pred tem pa je 21-letni napadalec, doma iz Črnomlja, pri mladincih in kadetih potrdil nadarjenost z izjemno učinkovitostjo - 67 golov na 93 tekmah.

Aljoša Matko je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal: »Gre za posebne občutke. Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri. Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak in z velikim motivom ter željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono in vrne naslov, kamor sodi, Maribor pa bo zdaj imel novega, velikega navijača na Švedskem.« 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Nobene izgube za Maribor. Takšne samoopevane zvezde (Matko, Mlakar,...) samo rušijo disciplino v klubu.

dd (nepreverjen)

uživaj ko bo marbor letos 5-6 v ligi idiot, edini nadpovprečen igralec je odšel, če ne bi bilo njega nebi premagali niti radomelj

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Ti si pač v svojem 'sanjskem' svetu.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ti si fukjen al se delaš bedaka? s to SMEŠNO ekipo ki je sedaj mariboru ostala z raznimi (pod)povprečnimi milci, sikoški, pihlerji, vrhovci, sirki, ostarelim kronavetrom, smešno slabim vancašom itd., smo vidli na derbiju kako je ta ekipa konkurenčna ja

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Besedni zaklad pa ti je na vrhuncu zato me ne čudi tvoje razmišljanje.
Takšnemu profilu se reče PROSTAK.

In reply to by dd (nepreverjen)

viola (nepreverjen)

matko GO HOME.

Starejše novice