Slika je simbolična.
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila obveščena o odpoklicu živila s trga, zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes.

Mesarstvo Smolar je izvedelo preventivni odpoklic živila oziroma namaza zaseke zaradi ugotovljene prisotnosti listerije.

Listerija (Listeria monocytogenes) je bakterija, ki je zelo razširjena v naravnem okolju. Najdemo jo v zemlji, vodi, odplakah, iztrebkih ljudi, domačih in divjih živalih, pa tudi v številnih živilih.

Za listeriozo pri človeku je značilno, da se običajno ne pojavlja v epidemični obliki, ampak posamično. Najpogostejši vir okužbe so živila.

Čeprav je število ljudi, ki oboli za listeriozo zaradi okužbe z živili majhno, pa je listerioza eden od vodilnih vzrokov smrti v primerjavi z drugimi okužbami in zastrupitvami z živili.

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Podatki o izdelku

  • Ime živila: Koroški namaz - zaseka
  • Datum proizvodnje: 27.7.2021,
  • Rok uporabe: 27.8.2021,
  • LOT: 144
  • Proizvajalec: Mesarstvo Smolar d.o.o., Dravograd
  • Prodaja v lastnih mesnicah Mesarstva Smolar.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Pacek mesar!

božidar (nepreverjen)

DOMAČE JE DOMAČE I FEEL DNEVNO

In reply to by pohorskisvizec

božidar (nepreverjen)

ZA HEMORIDE JE PA ŠPICA IN ŠE DIŠI TI PRI RITI

Viznik (nepreverjen)

Kaj če bi vi napisali kaj je sploh zdravo bi imeli manj dela.Za vas je tak vse okuženo in zastrupljeno pravi bedaki ste z inšpektorji vred

Starejše novice