Foto: Jure Banfi
Vijoličasti so oblekli modre drese in tako počastili požrtvovalnost zdravstvenega osebja med epidemijo. Za plemenito potezo so prejeli zlato priznanje na Slovenskem oglaševalskem festivalu.

Projekt »Barve junakov« so v Nogometnem klubu Maribor izpeljali kot posebno zahvalo za požrtvovalnost in predanost zdravstvenega osebja med epidemijo covida-19.

Prvo tekmo ob ponovnem zagonu državnega prvenstva so odigrali v modrih dresih, ki so bili po tekmi predani v dobrodelno dražbo. Zbrana sredstva je Nogometni klub Maribor doniral v sklad za nakup zaščitne opreme v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Drago Mlakar, kreativni direktor agencije andGustav, ki je pri projektu sodelovala, je poudaril: »Velika dejanja, ne velike besede, naredijo velik klub in Nogometni klub Maribor je s to akcijo to tudi dokazal.«

Dobrodelna poteza je bila nagrajena z zlatim priznanjem na Slovenskem oglaševalskem festivalu, v kategoriji Covid-19 je bila prepoznana kot najboljši marketinški odziv na pandemijo.

»Z menjavo mariborske večne vijoličaste barve na dresih za modre barve - barve zdravstvenih delavcev, smo izkazali spoštovanje in hvaležnost do resničnih junakov tega časa. Desetletja izjemnih humanitarnih projektov vsekakor ne bi bilo, če v nogometnem klubu Maribor ne bi vztrajno podprli vrednot, družbene odgovornosti in vseh plemenitih ciljev, ki so skozi tovrstne projekte povezovali in ničkolikokrat tako ali drugače vračali okolici,« je izpostavil Goran Radinović, kreativni direktor agencije Aritmija, ki je prav tako sodelovala pri dobrodelni akciji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Magyar Bacsi (nepreverjen)

Lahko se vijoličasti drislavci zgledujete po ljudeh, ki delujejo v medicini in se borijo proti epidemiji. Vi niste njim niti senca

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Šuler pa opica in kar naklada, naklada, naklada.....nakladač! Mura vam bo zabila zadnji žebelj v krsto in vsi boste bivši. Kot je ŠURDA zapel: A SAD ADIJO I KO ZNA GDE I KADA????????

Starejše novice