Foto: Jure Banfi
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 20. septembra, opravili 5728 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1308 novih okužb, gre za 22,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 40.486 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1706 PCR testiranjih potrdili 291 novih okužb. Šlo je za 17,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.657 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 204 okužbe

V Mariboru so zabeležili največ novih primerov, 66. Na Ptuju so jih zabeležili 20, v Slovenski Bistrici 17, v Dornavi pa 11.

Po devet okužb so zabeležili v občinah Hoče - Slivnica, Videm in Majšperk. Po štiri nove okužbe so zabeležili v občinah Duplek, Ormož, Kungota, Markovci, Gorišnica in Poljčane.

V občinah Ruše, Pesnica, Rače - Fram, in Zavrč so odkrili po tri nove okužbe. Po dve novi okužbi imajo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Lenart, Središče ob Dravi, Sveta Ana, Selnica ob Dravi, Oplotnica, Cirkulane, Destrnik, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveti Tomaž.

Ena nova okužba se je pojavila v občinah Šentilj, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Cerkvenjak, Juršinci, Hajdina, Makole in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb v prejšnjem dnevu je tako sedem podravskih občin. Najbolje pa kaže Žetalam: tam nove okužbe niso zaznali že od 11. avgusta, so pa tudi edina občina brez trenutno aktivnega primera.

Največ aktivnih okužb je v Mariboru. Beležijo jih 700. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 158.465 oziroma 48,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 141.057 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 667 oseb.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

SEVEDA VODI ČE IMA 75,000 VEČ PREBIVALCEV KOT NASLEDNJE NAJVEČJE PODRAVSKO NASELJE GUSTEK PTUJSKI

Starejše novice