Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor to soboto, 16. oktobra, ob 16.00, pripravlja že 3. Tek zdravja.

V sklopu aktivnosti ozaveščanja prebivalstva želi Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor to soboto izpostaviti pomen telesne dejavnosti za zdrav življenjski slog.

Z že 3. Tekom zdravja tekom zdravja želijo nagovoriti tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek.

Rekreativni tek je zaradi svojih značilnosti, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici ljudi.

Prijavljenih je 210 tekačev, ki se bodo na tek podali na Glavnem trgu v Mariboru, nato bodo prečkali Glavni most in s tekom nadaljevali po Ruški cesti do Obrežne ulice in nato po sprehajalni poti desnega bregu reke Drave preko Studenške brvi nazaj v cilj.

Želja organizatorja je združiti tako tek po cesti kot tek v naravi, kar reka Drava vsekakor omogoča, a hkrati čim manj ohromiti promet v mestu.

V času teka bodo krajše zapore na delu trase, zato prosijo za razumevanje in vabijo k spodbudi tekačev v obliki navijanja za aktivne udeležence teka.

Vse, ki se letos niso odločili za aktivno udeležbo na 3. Teku zdravja, pa že sedaj vabijo, da se udeležijo 4. Teka zdravja, ki ga načrtujejo prihodnje leto v začetku meseca aprila.

Zaradi teka zapore, zaprt bo tudi Glavni most

Zaradi tretjega Teka zdravja bodo omenjenega dne med 15.58 in okvirno 17.30 vzpostavljene kratkotrajne premične zapore na več občinskih cestah.

Vsi mestni avtobusi bodo kljub temu vozili po rednih trasah, bodo pa v času teka, ki bo imel start in cilj na Glavnem trgu, možne manjše zamude določenih avtobusov, saj bodo morali počakati na umik zapore.

Za nekaj minut bosta zaprta tudi Glavni oziroma Stari most in Trg revolucije.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
niosmsithdt (nepreverjen)

s for sharing the article, and more importantly, your personal experience mindfully using our emotions as data about our inner state and knowing w https://shareit.onl/ hen it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story

Zikollino (nepreverjen)

Zopet? Pa kaj ste ponoreli? Tek, ki ga ... bla,bla ... Adolfa Drolca ... bla, bla ... katerega direktor ne zmore peš niti v drugi štok ... v olimpijskem športu ne bi zdržal niti prve runde ... všlo bi mu in spredaj in zadaj ...

Starejše novice