Študentska organizacija Slovenije opozarja na težave študentov, ki so se pojavile ob uvedbi plačljivih testov.

Študentom, ki ne izpolnjujejo pogojev P ali C, so pravice, ki jih podeljuje zakon, kot je subvencionirani javni potniški promet, omogočene le z opravljanjem plačljivih testov.

V praksi se torej študent z negativnim testom za samotestiranje lahko udeleži študija v živo, ne more pa tja priti z vlakom ali avtobusom

Študentu preostane samo kolo ali zgodnji jutranji sprehod do faksa, da se lahko udeleži predavanj, opozarjajo pri Študentski organizaciji Slovenije

Težave študentov so spregledane

»Študijsko leto se je že začelo, študenti pa se še vedno soočajo s težavami, ki jih Vlada Republike Slovenije ignorira«, je zapisano na Facebook profilu Študentske organizacije Slovenije. 

Plačljivi testi so za študente predragi 

Da si študent lahko uredi študentsko prehrano, mora imeti izpolnjen PCT pogoj. To velja tudi za restavracije, kjer lahko študentje koristijo študentske bone.

Poskus vrnitve v normalno življenje je z vsakotedenskimi stroški, povezanimi s plačevanjem testov enostavno preveč stresen in drag za študente.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Je...te se nič več ne bom upošteval'pa se postabite na lape.Dovolj je tiranije.

Heh (nepreverjen)

Kaj nisi v drugem komentarju rekel, da že leto nisi upošteval odlokov? Kdo bi si mislil, da si poln dreka in lažeš na internetu!

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Milanka1234 (nepreverjen)

Cepijo se naj in ne bo testov. Ne plačljivih, ne zastonjkarskih. Tako bo kmalu pogoj PC za vse.

11 (nepreverjen)

Da se cepimo in da smo takšni kot si ti!? Bruuuh.

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

Starejše novice