Rajka Fajta, ravnatelja Elektro in računalniške šole Ptuj, je nedavno pričakala pošta z neprijetno vsebino.

Rajko Fajt, ki sicer opravlja ravnateljsko funkcijo na Elektro in računalniški šoli Ptuj, ki je del Šolskega centra Ptuj je nedavno prejel pošto z neprijetno vsebino. Prejel je poziv pred tožbo. 

Poziv pred tožbo je bil na Fajtovo ime poslan s strani odvetnice staršev dijaka, ki ni želel upoštevati navodil, vezanih na zaščito pred okužbami s koronavirusom. 

Maske so namreč v srednjih in osnovnih šolah obvezne. Izjema so le učenci osnovnih šol nižjih razredov, a izključno, ko so v matičnem razredu. Maske morajo prav tako nositi profesorji, učitelji in drugo osebje na šolah. 

Rajko Fajt: »Starši dijaka očitno spadajo v skupino državljanov - anticepilcev«

Rajko Fajt je za Ptujinfo povedal, da so starši dijaka ocenili, da v šolah nimajo zakonskih osnov za zahtevanje nošnje mask in upoštevanje ukrepov v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in šolskega ministrstva. 

Pojasnil je še, da dijak, kljub nenehnemu opozarjanju učiteljev, ni upošteval navodil vezanih na zaščito pred okužbami. S temi navodili so bili dijaki sicer seznanjeni prvi dan pouka v tem šolskem letu, doda Rajko Fajt. 

»Razredničarka je dijaka pripeljala k meni na razgovor. Še enkrat sem ga opozoril na določila vezana na zaščito pred okužbo - predvsem v smislu, da zaščiti predvsem samega sebe,« za Ptujinfo pove Rajko Fajt, ravnatelj šole. 

Doda tudi, da je dijaka seznanil z izjemami, kot na primer, da lahko zdravnik specialist zaradi težav z dihali izda ustrezno potrdilo. En tak primer imajo tudi na Elektro in računalniški šoli, kjer je Fajt ravnatelj, in takemu dijaku omogočajo sedenje na večji razdalji. 

Dijaka, ki pravil ni upošteval, pa je Fajt opozoril tudi, da obstaja možnost izobraževanja na daljavo in možnost sklenitve pedagoške pogodbe. 

»Vpričo dijaka in razrednika sem o pogovoru seznanil očeta in predlagal strpen pogovor doma z dijakom, v smislu spoštovanja ukrepov. Žal, je tudi s strani očeta sledilo prepričanje, da nimamo osnove od dijaka zahtevati nošenja mask, da posegamo v osebnost oziroma integriteto dijaka, da bodo iskali odgovore po sodni poti ...,« doda Rajko Fajt. 

Poziva pred tožbo pa sicer ni dobil noben drug profesor ali profesorica dijaka. Pri tem Fajt doda, da dijaki na šoli na splošno upoštevajo pravila nošnje mask, prav tako pravila upoštevajo zaposleni. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Rajko ti si cepec !

Zdravko Lajh (nepreverjen)

Res hvala staršem za nesebično podporo Sloveniji v borbi proti Coroni ... oni verjetno mislijo, da gre za pivo Corona, ki pa res ni ne vem kako škodljivo, razen če ga ne spiješ preveč in si posledično proti cepljenju... ubogi otroci

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Brez besed. V borbi proti virusu še en žalosten dosežek bedastih staršev in trapastih anticeplicev. Ti neumneži ne razumejo številk, ki se dnevno pojavljajo. So pa tudi ekstremni egoisti, ki ne bi ničesar prispevali k umiritvi razmer. Vse slabo jim želim.

Nicor (nepreverjen)

...in naša bebasta vlada, ki stvari določa z odloki, vsaj osnovo bi morala postaviti z zakonom, z odloki pa se samo prilagajati situaciji. Ker gre hitro. A kaj, ko so tudi odloki taki, kot da jih pišejo polpismeni in jih je mogoče razlagati tako ali pa drugače pa spreminjajo se od danes na jutri

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Husein bosanceros (nepreverjen)

Moja delavka ki se ne bi cepila bi jo nabil na kurac

rockandroll (nepreverjen)

in potem bo znova vse zaprto in "pametni" anticepilci ki ne upoštevajo pravil, bodo ob zaprtju znova najbolj glasni...zapirajo nas, fašizem in bla bla bla...vam dragi anticepilci še vedno ni jasno da ravno z vašim " bojem za svobodo " zapirate vse ostale ?

kotit (nepreverjen)

upam da si vsaj ženska, ker da kaki ded to reče ga kui prek lap tak je

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Bravo,tako jih je treba ,vse TOŽIT,kakšen je ti način z masko v razredu ko pa so pred med in po ŠOLI SKUPAJ.GRE SE SAMO ZA zajebavanje učencev in nima veze z zdravjem.vsi vemi ,da si maske samo za nadzor.Za raznos okužb so krivi cepljenci'ti imajo povsod dostop,necepjen pa skoraj nikamor'krivec je znan.Cepivo pa sploh ne deluje,če bi bi bilo stanje drugačno.In ja znani zdravniki in znanstveniki so zapisali ,da so maske neučinkovite'v bistvu se še prej okuziš s tem prehladom.In ne nisem anticepilec 'amoak razmišljam z svojo kmečko logiko,da po takem stanju in tolikih stranskih učinkih vklučno z smrtjo" to poskusno cepivo mi učinkovito zato imam kot zdrav večje možnosti za nikakeršen zaplet s to koroni prehladom.In odločitev je samo moja in samo moja .

pohorskisvizec

Neviden, si ti morda dr. imunologije, ali samo nakladač, če si 2, pamet vklopi!Sicer pa...naj sodišče razsodi!

Starejše novice