Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 6. novembra, opravili 2958 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1282 novih okužb, gre za 43,3-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 7924 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5451 PCR testiranjih potrdili 2313 novih okužb. Šlo je za 42,4-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 36.632 aktivnih primerov okužb.

Na intenzivni terapiji 186 pacientov

Trenutno je po podatkih Covid-19 Sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 843 covidnih bolnikov, od tega je 186 pacientov na intenzivni negi.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili kar 12 smrtnih žrtev s koronavirusom, po podatkih Covid-19 Sledilnika je zaradi covida-19 v Sloveniji umrlo že 4842 posameznikov.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

Všeč mi je slika k članku. Zanimiv zorni kot.

dd (nepreverjen)

SLIKA JE SIMBOLIČNA, TAKO KOT 99% SLIK NA TEM FEJK PORTALU

In reply to by Franc s Piramide

Mariborcan1970 (nepreverjen)

"Butasta" Danska (5.8 mio prebivalcev) in 30 na intenzivni, "pametna" Slovenija (2 mio) in 170 na intenzivni.

dd (nepreverjen)

ZDAJ PA DAJ PODATKE OD NIZOZEMSKE, PORTUGALSKE, IZRAELA, SINGAPURJA IN OSTALIH DRŽAV Z 90% PRECEPLJENOSTJO IN NJIHOVE IZBRUHE VIRUSA IN HOSPITALIZACIJ KRETENČINA ZABITA, ŠE ENKRAT IDI SE ŠPRICAT VSAKI TEDEN DA NEBOŠ CRKNIL OD STRAHU OSTALI PA SE PAČ NE BOMO POD NOBENIM POGOJEM

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

"Sodeč po tedenskem poročilu novih okužb strani Our World in Data je Slovenija po številu okužb na milijon prebivalcev pristala na neslavnem prvem mestu. Na svetu."

In reply to by dd (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Umrli (na 1 mio): Slovenija 5,84, Nizozemska 1,27, Danska 066, Portugal 0,65, Italija 0,69, Izrael 0,36, Španija 0,42...

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

SEM TI ŽE POVEDAL DA JE TO ODVISNO SAMO IN IZKLJUČNO OD METODOLOGIJE ŠTETJA, V TEH DRŽAVAH PAČ ŠTEJEJO MRTVE OD COVIDA SAMO TISTE KI SO BILI ZDRAVI IN JE COVID PRIMARNI VZROK SMRTI, PRI NAS PA JE VSAK KI UMRE OD ČESARKOLI IN JE 1 MESEC PRED SMRTJO MEL POZITIVEN TEST ŠTET KOT "UMRL S COVIDOM", SAMO ENI STE PAČ FUKJENI PA NE OPAZITE KAKO VAS LAŽEJO

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

A na intenzivni tudi narobe štejejo?

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

KJE PIŠE DA SO VSI NA INTEZIVNI ZARAD COVIDA??? TI PODATKI SO SKUPNO ŠTEVILO OSEB NA INTEZIVNIH ODDELKIH V SLOVENIJI ZARAD ČESARKOLI IN NE ZGOLJ COVIDNI BOLNIKI

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Na Danskem imajo 30 za covid+česarkoli, mi pa 170 za covid+česarkoli.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

MALO SUTRA, 6 MILIJONSKA DANSKA BO ZARADI VSEH BOLEZNI NA SVETU + COVID IMELA SAMO 30 LJUDI RESNO BOLANIH, HAHA ITAK DA RES, ČE PA JE TO URADEN PODATEK PA PREPROSTO NIŽAJO ŠTEVILKE, MI PA RAVNO OBRATNO IN SE NAPIHUJE STANJE

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Augsburg (nepreverjen)

Nihče se ne vpraša, koliko nas bo mečkanje z ukrepi stalo. Država je skurila 8 milijard, če računamo oba primanjkljaja (3,8 milijarde 2020 in še ca. 3-4 milijarde 2021), poleg tega pa imamo napovedan primanjkljaj po proračunu ca. 3 oz. 2 odstotka za 2022 in 2023.

To pomeni, da bomo skurili nekje okoli 10-12 milijard. Zdaj pa poglejmo scenarij: zadolženi bomo ca. 91 % BDP, hkrati se zna zgoditi, da se bodo obrestne mere do 2023 povišale na 2-3 %. To pomeni, da bomo za obresti morali plačati še ca. 1-2 milijardi letno in smo na 12-14 milijardah minusa v obdobju 2020-2024.

Če pa EU reši covid situacijo pred nami, zna v kratkem preklicati izredne razmere (mi pa bomo še vedno cincali s covidom). Če EU prekliče izredne razmere v naslednjem letu, potem je Slovenija defacto pred bankrotom ali pa bo morala rezati vse. Preklic izrednih razmer pomeni, da bomo morali izravnati proračun (fiskalno pravilo), posledično bo država morala rezati vse, kar vidi: pokojnine, javni sektor, dvigati davke ... to pa bo uničilo gospodarsko rast in potem spet sesulo javne finance ...

Skratka: Slovenci smo si dali štrik okoli vratu in zdaj samo čakamo, kdaj nam ga bodo zategnili. Hkrati pa se nekaj prepiramo okoli cepiv in ukrepov ... Čuden narod.

Rola (nepreverjen)

Ja raje štrik okoli vratu kot pa biti pod to gnilo vlado.

In reply to by Augsburg (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

ČIMPREJ SI GA ZATEGNI

In reply to by Rola (nepreverjen)

avokado (nepreverjen)

Pa koga briga koliko in zakaj umirajo ljudje, Dajte že temo zamenjat za žive in zdrave ljudi. Življenje je lepo, dokler ga politiki ne zaserjejo!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice